Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 3:4 PPLitvínov si díky obratu v Karlových Varech udržel neporazitelnost

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Stloukal 1 : 0
11. Myšák 1 : 1
27. Flek 2 : 1
40. Kohout 3 : 1
46. Petružálek 3 : 2
49. Trávníček 3 : 3
62. Hübl 3 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Litvínova dokázali přes nepříznivý vývoj vyhrát v 5. kole extraligy na ledě Karlových Varů 4:3 v prodloužení, zůstávají jediným neporaženým týmem nového ročníku a udrželi se v čele tabulky. Verva sice po dvou třetinách prohrávala 1:3, ale obrat dokonal v čase 61:04 Viktor Hübl.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Jakub Černý z Litvínova a Petr Šenkeřík z Karlových Varů.

Článek

Podkrušnohorské derby začalo zostra, hned v první minutě se ocitl karlovarský Flek zcela sám před Janusem, který jeho střelu vytlačil lapačkou mimo tři tyče. Na druhé straně si podobnou příležitost vytvořil Hanzl, který prokličkoval až před připraveného Novotného. Poprvé se skóre měnilo v osmé minutě, kdy Šenkeříkovo nahození od modré lehce tečoval za Januse Stloukal.

O tři minuty později Hübl donutil Rohana s brankářem Novotného za brankou k fatálním chybě, kterou do odkryté branky využil šestnáctiletý Myšák. Útočný hokej z obou stran pokračoval i po zbytek prvního dějství. Největší příležitost ke vstřelení druhé branky si za domácí vytvořil Beránek. Na straně Litvínova to byl Šesták, který z mezikruží domácího gólmana nepřekonal.

Atraktivní hokej pokračoval i v prostředním dějství. Ve 23. minutě zcela osamocený Skuhravý nepřekonal Januse, který bravurně pokryl i Gorčíkovu dorážku. Karlovarské publikum se radovalo podruhé ve 27. minutě, kdy bekhendovou střelou využil přesilovku Flek.

Severočeši i domácí se však nevyvarovali chyb ve vlastním obranném pásmu. V závěru druhé části sice hosté hráli po Grígerově faulu v početní výhodě, ale v oslabení našel Beránek Kohouta a ten střelou z první zvýšil na 3:1.

Ve 46. minutě Petružálek střelou švihem z mezikruží vrátil Severočechy do zápasu. Litvínov dostala do hry i nedisciplinovanost karlovarských hráčů. Ve 49. minutě při Balánově trestu překonal Novotného Trávníček a vyrovnal na 3:3. Prodloužení neodvrátily šance domácího Tomáše Mikúše ani litvínovského Hübla.

V nastavení nejdříve neproměnil samostatný únik Kovačevič a z protiútoku rozhodl Hübl, který se prosadil střelou mezi betony domácího gólmana.

5. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 3:4 v prodl. (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Stloukal (Šenkeřík), 27. Flek (Šenkeřík, T. Rachůnek), 40. Kohout (O. Beránek) - 11. Myšák (V. Hübl), 46. J. Petružálek (Gerhát), 49. Trávníček (M. Hanzl, J. Petružálek), 62. V. Hübl (F. Lukeš). Rozhodčí: Hradil, Kika - Pešek, Špůr. Vyloučení: 5:5, navíc Gríger, Balán (oba Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4545.
Karlovy Vary: F. Novotný - Vágner, Sičák, M.Rohan, Podlipnik, Šenkeřík, Kovačevič, Plutnar - Flek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, Gríger, O. Beránek - Gorčík, Skuhravý, Lapšanský - Stloukal, Kverka, T. Mikúš. Trenéři: Pešout a Mariška.
Litvínov: Janus - Hunkes, Baránek, Šesták, Kubát, L. Doudera, Ščotka, Romančík - J. Petružálek, J. Mikúš, J. Černý - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - D. Tůma, Gerhát, Trávníček - Jurčík, M. Hanzl, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Reklama