Hlavní obsah

Sparta - Chomutov 4:1Mizérie se prohlubuje. Růžičkovi Piráti zůstávají i po zápase na Spartě bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kumstát 1 : 0
20. Vrána 2 : 0
52. Pavelka 3 : 0
56. Forman 4 : 0
59. Huml 4 : 1
Záznam online reportáže

Ani na šestý pokus se hokejisté Chomutova nedočkali v nové sezóně extraligy bodového zisku. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky prohráli v 6. kole na ledě Sparty 1:4. Pražané zabrali po předchozích dvou porážkách.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Chomutova Aleš Stezka inkasuje druhý gól, vpravo je střelec Petr Vrána ze Sparty.

Článek

Po oboustranně velice opatrném úvodu utkání, kdy zejména Piráti kladli důraz na pozornou defenzivu, se Sparta postupně začala chopit iniciativy a po třinácti minutách hry šla do vedení. Při své přesilovce vyšachovali Pech s Kudrnou bránící se čtveřici hostů a Kumstát už neměl problém zasunout do odkryté branky a stylově tak oslavil svůj jubilejní třístý zápas za Spartu.

Chomutovští se poprvé osmělili až v závěru úvodní třetiny, jenže Sklenářova dorážka mířila mimo. To Pražané byli efektivnější. Kudrnovu střelu vyrazil gólman Stezka jen k Vránovi, který 25 vteřin před první sirénou svým prvním gólem v sezóně zvýšil na 2:0.

Piráti ale ani za dvoubrankového manka nic nebalili, jenže v koncovce byli zcela neefektivní. Sklenář přečíslení dvou na jednoho vyřešil slabou střelou bekhendem a ještě větší příležitost pak promarnil Tomica, který v sólovém úniku nepřekonal Machovského střelou mezi jeho betony.

V předposlední minutě druhého dějství pak notně zariskoval Stezka, když rozehrávkou našel jen Kudrnu, ten ale střelou od mantinelu z ostrého úhlu trefil jen do branky vracejícího se chomutovského gólmana.

Když pak v 52. minutě přidal třetí gól domácích Pavelka, bylo jasné, že Chomutov už na jakýkoliv odpor nenajde potřebné síly. V 55. minutě navíc Forman podařenou křížnou střelou z pravého kruhu zvyšil už na 4:0 pro Spartu. Až 67 vteřin se přece jenom čestného úspěchu dočkali i Piráti, když z bezprostřední blízkosti doklepl puk za záda Machovského Huml.

6. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 14. Kumstát (Pech, Kalina), 20. P. Vrána (Kudrna, Říčka), 52. T. Pavelka (Kudrna), 56. Forman (Pech) - 59. Huml (Jank, Vantuch). Rozhodčí: Bejček, Jeřábek - Jindra, Zíka. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 5971.
Sparta: Machovský - Blain, Kalina, T. Pavelka, Košťálek, Gregorc, Delisle - Kudrna, P. Vrána, Říčka - Jarůšek, Klimek, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - Černoch, Sill, Smejkal - Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.
Chomutov: Stezka - Jank, J. Mrázek, Dietz, Knot, Štich, Valach - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Vantuch, Huml, Tomica - J. Havel, Klhůfek, Koblasa - J. Stránský, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice