Hlavní obsah

Bek Hanzlík byl suspendován na jeden zápas za faul na Valského

Hokejový obránce Jan Hanzlík z Mladé Boleslavi dostal od disciplinární komise extraligy zákaz startu v jednom utkání za faul na libereckého útočníka Jakuba Valského z nedělního zápasu 6. kola. Pokutou ve výši deseti procent základní měsíční mzdy byl potrestán útočník Patrik Poulíček z Pardubic za nafilmovaný pád ze sobotního duelu 5. kola proti Kometě Brno.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kapitán Mladé Boleslavi Jan Hanzlík.

Článek

Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík řešil Hanzlíkův zákrok na Valského na základě podnětu Liberce. Šestatřicetiletý mladoboleslavský zadák byl za něj v 53. minutě utkání, které Liberec vyhrál 8:3, vyloučen na dvě minuty za krosček.

"Zcela vědomě a cíleně se dopustil intenzivního úderu holí drženou v obou rukách do citlivé oblasti ledvin těsně nad protihráčovými hráčskými kalhotami," uvedl Ujčík v tiskové zprávě.

"Zákroku se dopustil v situaci, kdy protihráč krátce předtím dosáhl vstřelení gólu, nebyl tak v danou chvíli nijak zpevněn a ani nemohl zákrok žádným způsobem očekávat. Byl to zákrok zezadu mimo hráčův zorný úhel," doplnil Ujčík.

Chybět bude proti Pardubicím

Při stanovení výši trestu přihlédl k tomu, že Valský neutrpěl zranění a že Hanzlík nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán. Chybět bude Bruslařskému klubu v pátečním domácím duelu proti Pardubicím.

Poulíček byl v duelu proti mistrovské Kometě, který Pardubice vyhrály 3:2 po samostatných nájezdech, vyloučen na dvě minuty za nafilmovaný pád po faulu útočníka Lukáše Kašpara. Ten šel pykat za nedovolené bránění.

"Zneužil předcházejícího kontaktu s holí Lukáše Kašpara k tomu, aby zvýraznil následky tohoto protihráčova jednání, teatrálním způsobem se pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích a docílil tímto nesportovním způsobem vyloučení protihráče," uvedl Ujčík.

Reklama