Hlavní obsah

Ještě jeden zápas a odchod! V Hradci Králové hokejový cestovatel dlouho nevydržel, míří do Švýcarska

Hokejový útočník Radek Smoleňák opustí Hradec Králové a bude působit v aktuálně posledním týmu švýcarské nejvyšší soutěže SC Rapperswil-Jona. Jednatřicetiletý kladenský odchovanec jde do Rapperswilu na měsíční zkoušku, a pokud uspěje, vstoupí v platnost kontrakt do konce sezóny. Podle webu hradeckého klubu by měl za Mountfield nastoupit ještě v nedělním extraligovém duelu na ledě Litvínova.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Smoleňák na archivním snímku.

Článek

Smoleňák se při čekání na angažmá dohodl před dvěma týdny na pokračovaní v Hradci Králové, kde už působil v minulém ročníku od začátku prosince. Nový roční kontrakt mu ale umožňoval odchod do jiného klubu. V pěti zápasech v této sezóně si připsal tři body za tři asistence.

V minulém ročníku po příchodu ze Slovanu Bratislava odehrál za Mountfield kvůli zranění jen 25 duelů včetně play off a připsal si 16 bodů za 11 branek a pět asistencí. V extralize předtím působil jen v ročníku 2010/11, kdy hrál za Spartu a Kladno, v domácí nejvyšší soutěži nasbíral v 93 duelech 42 bodů za 30 tref a 12 přihrávek.

Smoleňák má za sebou dlouholeté působení v zahraničí. Na kontě má i sedm startů v NHL za Tampu Bay a Chicago ze sezón 2008/09 a 2009/10. Jinak nastupoval na farmách. V roce 2010 se vrátil do Evropy a po působení ve Spartě a hostování v Kladně se vydal na další zahraniční angažmá. Ve Finsku oblékal dresy Ässätu Pori, Pelicans Lahti a TPS Turku, ve Švédsku nastupoval za Timru a MODO Hockey a v KHL za Nižnij Novgorod, Chanty-Mansijsk, Záhřeb a Slovan Bratislava.

Účastník domácího mistrovství světa v Praze z roku 2015 má na kontě 27 utkání v české reprezentaci, v kterých vstřelil dvě branky. Na reprezentačním dresu nosil i kapitánské céčko.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice