Hlavní obsah

Šlágr kola v režii mistra, novým lídrem je Mountfield. Růžičkovi Piráti poprvé slaví

Praha
Aktualizováno

Černá série je u konce! Hokejisté Chomutova se v 9. kole Tipsport extraligy dočkali premiérové výhry v letošním ročníku, Mladou Boleslav udolali 3:2. Ve šlágru přehrála mistrovská Kometa Brno do pátku vedoucí Litvínov 3:1 a zaváhání Severočechů využil Hradec Králové, jenž se po vydřené výhře 3:2 v prodloužení nad Libercem opět posunul na pozici lídra. V dalších zápasech zvítězily Karlovy Vary nad Vítkovicemi 5:2 a Olomouc zdolala Plzeň 3:1. Hegemonii domácích týmů narušila pouze pražská Sparta, která zvládla přestřelku v Třinci a veze domů dva body po výhře 5:4 po samostatných nájezdech.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Brandon Maxwell a Mislav Rosandič, oba z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Brňané sesadili Litvínov z prvního místa, vstřelili po gólu v každé třetině a doma vyhráli už čtyři z pěti utkání. Severočeši vyšli venku poprvé bodově naprázdno, nicméně gól, jímž Jakub Černý sebral domácímu Karlu Vejmelkovi naději na čisté konto, udržel Vervu v tabulce na druhé příčce před Spartou.

Gólové hody viděli diváci v Třinci, v prostřední části hry jich padlo dokonce sedm. Útočník Miroslav Forman sice neproměnil v úvodní třetině trestné střílení a Sparta pak celý zápas dotahovala, ale v rozhodujících samostatných nájezdech byla nakonec úspěšnější. Přestřelku rozhodl v šesté sérii Andrej Kudrna.

Piráti mají konečně kořist!

Dočkali se! Chomutovští Piráti po osmi prohrách v řadě konečně bodovali. Na vítězství 3:2 nad Mladou Boleslaví se podílel premiérovou trefou po návratu Radek Duda, jenž přidal i asistenci, dva góly dali vítězové z přesilovek. Piráti tak odmítli nelichotivý extraligový rekord, devíti porážkami s nulou začaly dosud extraligu jen České Budějovice před 15 lety.

Michal Bulíř, s 12 góly nejlepší střelec soutěže, držel naděje Bílých Tygrů na ledě Mountfieldu Hradec Králové. Půl minuty před vypršením základní hrací doby vyrovnal na 2:2 a vynutil prodloužení. V něm ale bonusový bod navíc vystřelil domácím obránce Petr Zámorský a Východočeši se tak vrátili do čela tabulky. Litvínovská Verva však má na svém kontě o zápas méně.

Karlovarští hokejisté v duelu proti Vítkovicím ukončili sérii sedmi porážek a slaví druhou výhru v sezóně. Dvěma trefami k ní přispěl útočník Ondřej Beránek. Západočeši se třikrát prosadili v přesilových hrách. Také Olomouc po třech prohrách za sebou zabrala a odnesla to Plzeň. Vítězný gól vstřelil ve 28. minutě obránce Jiří Ondrušek, při závěrečné power play si poté sedmou branku v sezóně připsal Zbyněk Irgl.

Hokejová Tipsport extraliga - 9. kolo:
Třinec - Sparta 4:5 po sam. nájezdech
Branky: 29. a 32. Marcinko, 14. Roberts Bukarts, 39. Werek - 24. Forman, 36. P. Vrána, 38. Buchtele, 40. Tomáš Dvořák, rozh. sam. nájezd A. Kudrna
Chomutov - Mladá Boleslav 3:2
Branky: 18. Knot, 25. Duda, 31. Koblasa - 15. Žejdl, 60. Orsava
Karlovy Vary - Vítkovice 5:2
Branky: 36. a 57. O. Beránek, 24. Mikúš, 35. Skuhravý, 60. Kohout - 5. a 57. Tybor
Brno - Litvínov 3:1
Branky: 9. Štencel, 40. Mallet, 54. Barinka - 56. Černý
Olomouc - Plzeň 3:1
Branky: 6. Jaroměřský, 28. Ondrušek, 60. Irgl - 14. Gulaš
Hradec Králové - Liberec 3:2 v prodloužení
Branky: 32. Rákos, 42. Vincour, 63. Zámorský - 42. a 60. Bulíř
Předehráno: Zlín - Pardubice 6:1

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín