Hlavní obsah

Početná marodka plzeňských hokejistů se opět rozrostla

PLZEŇ

Zdravotní problémy hokejistů Plzně nekončí. Kouč předposledního týmu extraligové tabulky Jiří Kučera se tak musí vedle snahy o zlepšení výsledků Lasselsbergeru stále zabývat i myšlenkami na to, koho vůbec nominuje do dalšího zápasu. Na marodce je momentálně třináct hráčů, nově přibyli čtyři.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Po nedělním prohraném zápase ve Znojmě se mimo hru ocitli Václav Benák, Radek Matějovský, Adam Šaffer a Petr Jež. "Stav je samozřejmě zoufalý, ale nijak ho neovlivníme. Musíme vydržet do přestávky a doufat, že se během ní dají všichni zdravotně do pořádku," uvedl dnes prezident klubu Tomáš Král na oficiálních internetových stránkách západočeského celku. Před moskevským turnajem Channel One Cup čekají účastníky domácí nejvyšší soutěže ještě dvě utkání.

Nejvážněji jsou na tom Benák s Ježem, kteří jsou dokonce v nemocnici. Prvně jmenovaný obránce tam byl podle klubového webu odvezen s podezřením na zánět slepého střeva, brankář Jež dostal ránu pukem a je hospitalizován s vážným zraněním ohryzku. Matějovský má těžkou virózu, Šaffer poraněný palec na pravé ruce.

Sedm zraněných obránců

Velké problémy má Plzeň hlavně se složením obranných řad. Vedle Benáka jsou nemocní či zranění ještě Pavel Trnka, Milan Vobořil, David Mazanec, Matěj Trojovský, Jiří Dobrovolný a Mario Cartelli. "Pokud jde o řešení situace, sáhneme do vlastních řad a tým doplníme našimi mladými odchovanci," nastínil řešení Král. Nedá se však podle něho vyloučit, že někdo z marodky do úterního duelu proti Pardubicím přece jen zasáhne.

Ideální situace není ani mezi brankáři. Poslední zápas vynechala i nemocná jednička Roman Málek. "O jeho nasazení rozhodne aktuální situace. Jinak lze předpokládat, že k zápasu bude připravena dvojice Štelmach - Halmoši. Uvidíme zítra," řekl Král. Antonín Štelmach ani Dominik Halmoši přitom nemají v seniorské extralize odchytanou ani minutu.

O víkendu se Král rozhodl přilákat fanoušky do hlediště snížením vstupného na symbolickou jednu korunu. "Klukům se v posledních zápasech nedaří tak, jak si všichni přejeme a jak si přejí i oni sami. Stíhá nás neuvěřitelné množství zranění a smůly. Chceme proto týmu pomoci vším, co je v našich silách, a zaplněný stadion byl vždy v Plzni dalším hráčem na ledě. Proto jsem se rozhodl k tomuto kroku," vysvětlil prezident klubu.

Reklama

Související témata: