Hlavní obsah

Výhra je pro nás obrovskou vzpruhou, cení si skalpu lídra obránce Komety Štencel

Brno

Před vyprodaným hledištěm brněnské arény byl k vidění parádní hokej. Mistrovská Kometa skolila ve šlágru 9. extraligového kola lídra soutěže z Litvínova 3:1. Spravila si tak chuť po nepovedeném středečním duelu v Lize mistrů se švýcarským Zugem, v němž ztratila v závěru dvougólový náskok a vyšla nakonec bodově naprázdno.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva brankář Brna Karel Vejmelka, útočník David Tůma z Litvínova a obránce Komety Juraj Mikuš.

Článek

„Tentokrát jsme si počínali zodpovědně až do poslední vteřiny. Strašně moc jsme potřebovali zabrat. Litvínov má hodně kvalitní tým, o to víc nás těší, že se nám to povedlo," říká obránce Brna Michal Barinka, který šest minut před koncem zaznamenal uklidňující branku na 3:0. „Jsem rád, že mi to tam podruhé v sezóně padlo. Odehráli jsme patrně nejlepší utkání od začátku extraligy. Vítězství nás povzbudí před dalšími zápasy," očekává.

Střelecky se dařilo i dalšímu obránci Janu Štenclovi, který svou premiérovou trefou v sezóně naopak skóre střetnutí otevřel. „Zvedla mi sebevědomí, cítil jsem se pak na ledě hodně dobře. Po středě nebyla pochopitelně nálada v kabině optimální, a tak výhra nad Litvínovem je pro nás obrovskou vzpruhou. Prosadili jsme se naším útočným a atraktivním hokejem. Myslím, že se utkání muselo divákům líbit," je přesvědčený Štencel.

Malletův důležitý gól

Trenér Komety Kamil Pokorný poděkoval fanouškům za perfektní atmosféru. „Litvínov jsme předčili v první a zpočátku i ve druhé třetině. Pak se hra vyrovnala, ale několikrát nás podržel brankář Vejmelka. Moc důležitý pro nás byl Malletův gól na 2:0 tři vteřiny před druhou pauzou," domnívá se.

Litvínovský asistent Radim Skuhrovec souhlasil, že střetnutí mělo vysokou úroveň. „Brno nás zezačátku důrazně napadalo a bylo o něco lepší. Postupně jsme ovšem srovnali krok a rvali jsme se o co nejlepší výsledek. Aspoň na bod nám to ale bohužel už nevyšlo. Rozhodlo proměňování šancí, v tomto ohledu byla Kometa lepší," uznal Skuhrovec.

Reklama

Související témata: