Hlavní obsah

Procházka na nájezdy nechtěl, nakonec proti Spartě rozhodl

PRAHA

Hokejisté Kladna to letos na Spartu umí, porazili je ve všech třech dosavadních zápasech nového ročníku extraligy. Naposledy si v úterý odvezli z pražské T-Mobile Areny dva body za výhru po samostatných nájezdech, přičemž byli hodně blízko vítězství už v základní hrací době. Nakonec rozhodl úspěšným nájezdem Martin Procházka.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Martin Procházka z Kladna (vlevo) překonává z nájezdu brankáře Sparty Dušana Salfického.

Článek

Ještě 67 vteřin před koncem normální hrací doby vedlo Kladno nad Spartou 3:2, pak takřka z akrobatické pozice dokázal vyrovnat bývalý Kladeňák Petr Ton. "Sahali jsme po třech bodech a myslím že by jsme si je i zasloužili. Ale jsme nakonec rádi i za dva," řekl po utkání asistent trenéra Kladna Petr Kasík.

To Pavel Patera byl v soudech přísnější. "Mám z toho dost smíšené pocity. Zase jsme málem zbytečně v závěru ztratili vyhraný zápas," řekl kapitán Rabatu, jenž se odmítal vyjádřit k dosti zmatenému výkonu hlavního rozhodčího Turčana. Přesto si nemyslel, že by pískal na jednu ze  stran nespravedlivě.

Orct nechtěl nájezdy chytat, pustil náhradníka

Před samostatnými nájezdy zřejmě početná skupinka kladenských fanoušků nevěřila svým očím - na střídačce v poklidu seděly dvě velké hvězdy týmu Martin Procházka a Zdeněk Orct. Gólman Orct se dokonce už vysvlékal z výstroje a jeho místo při nájezdech zaujal náhradník Jakub Lev. Kladenský asistent Kasík po zápase prozradil, že brankářská jednička týmu nechtěla nájezdy chytat.

"Když jsme hráli ve Znojmě, tak jsem dostal z pěti nájezdů tři góly. Předminule chytal ´Tygr´a nedostal ze tří nájezdů ani jeden...Tak jsem si říkal, že to bude nejlepší řešení pro mužstvo. Mně je šestatřicet let a nemusím prostě být za každou cenu nacpaný v bráně. Když si myslím, že je to pro mužstvo lepší řešení, tak odjedu," řekl novinářům po utkání Orct, kterého samozřejmě těšila vítězná série Kladna proti Spartě. "Hraje se nám s nima dobře. Škoda, že takových mančaftů není víc," usmál se trpce.

Kouč Sparty: Rozhodly individuální chyby

Při první sérii nájezdů Kladnu chyběla i další hvězda, útočník Martin Procházka. "Teď jsem týden nehrál a necítil se zrovna nejlíp. Nechodil jsem ani na oslabení a dohodl se s trenérama, že při nájezdech kdyžtak půjdu až na druhou sérii," vysvětlil velezkušený forvard a popsal svůj nakonec vítězný zásah. "Chtěl jsem vystřelit nad lapačku, ale sjel mi puk. Salfa mi pak po zápase říkal, že to čekal do lapačky, a najednou tohle (smál se)."

Procházku nerozhodilo ani to, že po prvních nájezdech druhé série Sparta nasadila do branky místo Tomáše Duby, co chytal od začátku zápasu, Dušana Salfického. "Zkusili jsme udělat nějakou změnu. Ale hráči jako Kalla nebo Procházka mají s nájezdy obrovské zkušenosti," osvětlil zvláštní krok trenér Sparty František Výborný. "Rozhodlo příliš mnoho individuálních chyb, které zkušení útočníci Kladna využili," dodal kouč. Ve stejném duchu mluvil i sparťanský kapitán František Ptáček. "Musíme hrát víc zodpovědně a být s tímto soupeřem méně vylučovaní, protože jejich síla je hlavně v přesilovkách," řekl na závěr zkušený obránce.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice