Hlavní obsah

Liberec se vyhoupl do čela, první tři týmy mají stejný počet bodů. Třinec zastavil karlovarskou sérii

Praha
Aktualizováno

Liberec se po dnešních čtyřech zápasech 16. kola hokejové extraligy posunul do čela tabulky. Pomohlo mu k tomu vítězství 2:1 nad Chomutovem. Jen o skóre je druhá Sparta, která dnes nehrála, a třetí Hradec Králové. Ten přehrál Zlín 4:2. Třinečtí v dnešním programu zastavili sérii Karlových Varů (2:1), které předtím neztratily šest zápasů ani bod, Vítkovice udolaly Mladou Boleslaví 3:2 gólem v samém závěru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí hráči (zleva) Jakub Valský, Jan Ordoš, Lukáš Krenželok, střelec Tyler Redenbach a Ladislav Šmíd (zády) se radují z gólu proti Chomutovu.

Článek
Fotogalerie

Bílí Tygři se plným bodovým ziskem posunuli do čela tabulky. Piráti prohráli potřetí za sebou a celkově už potřinácté v sezoně.

Hradečtí po předchozí sérii tří porážek zvítězili podruhé za sebou. Díky tomu je Mountfield třetí jen o skóre. Berani vyšli poprvé po pěti zápasech bodově naprázdno a s Hradcem prohráli popáté v řadě.

Karlovy Vary už nejedou na vítězné vlně. Po první třetině prohrávaly vinou dvou vlastních branek. Obě byly připsány kanadskému útočníkovi Ethanu Werekovi. Skončila tím neprůstřelnost gólmana Energie Filipa Novotného, která trvala 171 minut a 45 sekund. Třinec přečkal závěrečný nápor hostů a se svým oblíbeným soupeřem neztratil ani bod posedmé v řadě.

Vítkovice potřetí v řadě vyhrály. Rozhodl pouhých 31 sekund před koncem zápasu svým prvním gólem v sezoně obránce Petr Šidlík. Vítkovičtí dokázali nad Mladou Boleslaví vyhrát pošesté v řadě.

Páteční zápasy 16. kola
Třinec - Karlovy Vary 2:1
Branky: 7. a 8. Werek - 23. Balán
Vítkovice - Mladá Boleslav 3:2
Branky: 2. O. Roman, 33. Lev, 60. Šidlík - 12. D. Šťastný, 33. Skalický
Liberec - Chomutov 2:1
Branky: 7. Redenbach, 40. M. Kvapil - 38. Koblasa
Hradec Králové - Zlín 4:2
Branka: 9. Vincour, 23. Bezúch, 28. F. Pavlík, 50. Dragoun - 21. Herman, 28. Nosek

Reklama