Hlavní obsah

Pardubice vyměnily Puchera ze Znojma za Tvrdíka

PARDUBICE

Slovenský hokejový útočník Peter Pucher přestoupil ze Znojma do Pardubic. Moeller získal dvaatřicetiletého centra, který v dresu Orlů načal už svou osmou sezónu, výměnou za o pět let mladšího útočníka Michala Tvrdíka. Ten však bude ve Znojmě hostovat jen do konce sezóny. Uvedly to oficiální internetové stránky obou klubů.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Peter Pucher

Článek

Pucher přišel do Znojma v roce 1999 a v 427 utkáních v české extralize nasbíral 365 bodů za 129 branek a 236 asistencí. Byl i dlouholetým kapitánem týmu a tvořil také nerozlučnou slovenskou dvojici s Markem Uramem, který však v průběhu minulého ročníku odešel do Vítkovic a pak zvolil návrat do rodné země do Slovanu Bratislava.

V tomto ročníku nasbíral Pucher v 30 utkáních 15 bodů za pět tref a deset přihrávek. S 15 zápornými body ale patří k nejhorším hráčům v bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách.

"Je to záležitost dvaceti čtyř hodin. Dva roky usilovně sháníme centra, proto jsme se rychle rozhodli, že uskutečníme tento trejd. Od Petera Puchera si slibujeme výrazné zvýšení konkurence na tomto postu. Navíc Michal Tvrdík se po sezóně vrátí zpátky k nám," řekl oficiálnímu klubovému serveru generální manažer pardubického Moelleru Zbyněk Kusý.

Tvrdík v tomto ročníku zaznamenal v 31 duelech osm bodů za tři trefy a pět přihrávek. V Pardubicích neměl v uplynulých letech úplně jisté místo v základní sestavě. Vypomáhal dříve v prvoligových týmech Havlíčkova Brodu, Liberce, Hradce Králové, pak si zahrál za Liberec i extraligu a nejvyšší soutěž hrál i v Karlových Varech. Vždy se ale do Pardubic vrátil. Celkem v extralize odehrál 402 utkání a nasbíral 141 bodů za 71 gólů a 70 asistencí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice