Hlavní obsah

Liberec po parádním obratu hlásí změny: Vrací se Filippi, Lakatoše si odvezl poražený Zlín

Liberec

Zmrtvýchvstání Bílých Tygrů se Zlínem už sledoval na vlastní oči v liberecké aréně Tomáš Filippi, který po výhře 5:3 podepsal se severočeským celkem tříletou smlouvu do roku 2021. Severočeši naopak na hostování do Zlína pustili svého odchovance Dominika Lakatoše, jenž zatím v této sezoně ideální formu hledá.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejový útočník Tomáš Filippi se vrací do Liberce.

Článek

„Rozhodli jsme se uvolnit Dominika na hostování do Zlína, protože do jisté míry ztratil výsostnou roli, kterou si v týmu za poslední tři roky vybudoval. Je to hráč, který by měl hrát v prvních dvou formacích a v přesilových hrách, ale v našem týmu se z těchto pozic aktuálně propadnul do méně vytěžovaných útoků," prozradil kouč Liberce a jeho sportovní ředitel zároveň Filip Pešán,

Odchovanec Liberce si v letošní sezóně v 17 zápasech zapsal jen 4 gólové asistence. „V kombinaci s tím, že chceme dát prostor v sestavě také našim mladíkům, kteří bojují o účast na světovém šampionátu do 20 let, pro Dominika nezbývá v současné chvíli adekvátní místo," dodal Pešán.

Po předčasném konci v KHL v Chabarovsku se však na sever Čech vrací další odchovanec Tomáš Filippi, jenž přiletěl z Ruska do Česka v úterý.

„To rozhodnutí skončit v Chabarovsku ve mně zrálo už delší dobu, nebylo to zde dne na den. Něco ve mně mi říkalo, že bych se měl vrátit sem, kde mě to zase bude bavit a kde nebudu na stadion chodit z povinnosti. Měl jsem i nějaké zranění, s trenérem jsme měl nějaké nedorozumění, moc se nám nedařilo, proto jsem se rozhodl pro takovou změnu," vysvětlil vítěz KHL z roku 2016.

Výhru Liberce 5:3 se Zlínem již sledoval z tribuny. „Tomáš se rozhodl vrátit do české extraligy a jsem rád, že jeho jedinou volbou byli Bílí Tygři. Pro náš tým je příchod Tomáše výrazným posílením naší ofenzivy a jsem přesvědčen, že si v týmu vybuduje dominantní roli. Podepsáním víceleté smlouvy se Tomáš stává základním kamenem pro budování týmu do dalších let," uzavřel Pešán. Za Amur Chabarovsk Filippi sehrál deset zápasů, ve kterých si připsal 4 kanadské body za dvě branky a dvě asistence.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články