Hlavní obsah

Třinecká vítězná série trvá, extraliga má nového lídra. Sparta uťala šňůru porážek

Praha
Aktualizováno

Sedmá výhra v řadě katapultovala hokejisty Třince do čela tabulky Tipsport extraligy! V pátečním 21. kole v přímém souboji dvou adeptů na pozici lídra přehráli Oceláři v derby Vítkovice 3:0 a poté, co dosud vedoucí Liberec zaváhal a v Olomouci prohrál 2:3 po samostatných nájezdech, přeskočili Bílé Tygry. Po třech porážkách v řadě znovu zabrala pražská Sparta a veze tři body ze Zlína po výhře 4:0. Venku loupili i Indiáni z Plzně, vyhráli v Mladé Boleslavi těsně 1:0. V dalších zápasech poslední Chomutov zostudil Pardubice 6:1 a Hradec Králové udolal Litvínov 3:2. Kolo uzavře sobotní dohrávka Karlovy Vary - Kometa Brno.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ethan Werek z Třince se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Poslední finalisty z Třince zdobí forma, připsali si už sedmou výhru v řadě a v čele tabulky vystřídali Bílé Tygry z Liberce. Mužem ocelářského derby byl tentokrát Ethan Werek. Kanadský útočník první dva góly dal a na třetí přihrál. Brankář Šimon Hrubec pochytal 21 střel a udržel čisté konto.

Libereckým Tygrům se ve druhé části duelu v Olomouci povedl obrat, díky trefám Jelínka a Zachara vedli 2:1. V poslední dvacetiminutovce ale velezkušený Irgl srovnal skóre a Hanáci dotáhli zápas do prodloužení a posléze i do samostatných nájezdů. V nich se trefila i staronová tvář  v libereckém dresu Michal Birner, ale bonusový bod navíc nakonec brali domácí.

Hradecký Mountfield dlouho marně hledal recept na litvínovskou obranu a brankáře Januse, nakonec ale ve třetí třetině během pěti minut a 41 vteřin vstřelil tři góly a otočil vývoj zápasu. Východočeši jsou v tabulce třetí jen vinou horšího skóre v porovnání s Libercem.

Skvělý Machovský! Čisté konto i přihrávka na gól

Po třech porážkách poznala znovu radost z výhry pražská Sparta. K vítězství 4:0 ve Zlíně svěřencům německého kouče Kruppa dopomohla jednou finální přihrávkou i švédská posila v defenzívě Erik de la Rose. Oporou vítězů byl brankář Matěj Machovský, který nejenže pochytal všech 34 střel domácích, ale navíc si připsal i asistenci při čtvrtém gólu.

Nejdéle čekali v pátek na gól diváci v Mladé Boleslavi. Dočkali se až na začátku závěrečné třetiny, kdy plzeňskou přesilovku využil obránce Nicholas Jones. Jediná přesná trefa Indiánů ukončila vítěznou šňůru Středočechů v podobě čtyř výher v řadě. Brankář Dominik Frodl udržel díky 23 úspěšným zákrokům podruhé v sezoně čisté konto.

Poslední Chomutov si vyšlápl na třinácté Pardubice, po vysoké výhře 6:1 se jim přiblížil na rozdíl čtyř bodů. Čtyřmi body za gól a tři asistence se na tom podílel útočník Vladimír Růžička mladší. Dvě trefy a jednu přihrávku zaznamenal forvard Tomáš Svoboda, který v polovině října přišel na sever Čech právě z Dynama.

Hokejová Tipsport extraliga - 21. kolo:
Třinec - Vítkovice 3:0
Branky: 38. a 49. Werek, 59. Dravecký.
Mladá Boleslav - Plzeň 0:1
Branka: 45. Jones
Zlín - Sparta 0:4
Branky: 25. Kumstát, 33. Beran, 52. Jarůšek, 54. T. Dvořák
Chomutov - Pardubice 6:1
Branky: 9. a 56. Sklenář, 18. a 54. T. Svoboda, 30. Knot, 51. Klhůfek - 47. Marosz
Hradec Králové - Litvínov 3:2
Branky: 49. Vincour, 53. Lessio, 55. Paulovič - 32. a 55. L. Válek
Olomouc - Liberec 3:2 po samostatných nájezdech
Branky: 16. Skladaný, 47. Irgl, rozh. sam. nájezd Nahodil - 23. P. Jelínek, 33. Zachar
V sobotu 24.11. je na programu dohrávka Karlovy Vary - Brno.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice