Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 3:0Kanaďan Werek zařídil Třinci výhru v derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Werek 1 : 0
49. Werek 2 : 0
59. Dravecký 3 : 0
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince porazili ve 21. kole extraligy v duelu dvou spolulídrů soutěže Vítkovice 3:0. Regionální derby rozhodl kanadský útočník Ethan Werek, který vstřelil první dva góly a u třetího asistoval během vítkovické power play Vladimíru Draveckému. Oceláři si připsali sedmé vítězství v řadě a nad Vítkovicemi měli navrch počtvrté za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Střelec dvou třineckých gólů Ethan Werek a vítkovický brankář Patrik Bartošák.

Článek

Navzdory dlouhému čekání na gól moravskoslezské derby nenudilo. Nástup probíhal vyloženě v režii Ostravanů, kteří svou aktivitu ale nijak nezhodnotili ani v přesilovce, při které se Třinec celé dvě minuty nedokázat vymanit z pásma. Pak se nadechli i domácí. Bukarts v deváté minutě orazítkoval tyčku a v 10. minutě Bartošák vychytal Kovařčíka.

Třinec ve druhé třetině zvýšil obrátky a zatlačil soupeře. Mnoho vyložených šancí přes velkou palebnou převahu však neměl. Zato hosté po nenápadné akci málem otevřeli skóre a v 30. minutě po Szturcově teči i Hrubce podržela levá tyčka jeho brány.

Nakonec se ujala rána, které možná až tak gólové ambice ani neměla. Werek v 38. minutě z úhlu švihem na milimetry přesně křížným pokusem zacílil horní růžek nad Bartošákovou lapačkou a Třinec vedl 1:0.

Domácí Kanaďan měl ve 46. minutě nabito na druhý zásah, ale vyražený puk poslal zblízka těsně vedle brány. Pak si Werek opět vzal slovo v přesilové hře za špatné vítkovické střídání a švihem z pravého kruhu našel díru mezi Bartošákovými betony.

Vítkovice od prvního inkasovaného gólu nemohly naskočit zpátky do zápasu a jejich ofenzivní ataky postrádaly větší průbojnost směrem k Hrubcově brance. Třinečtí tak ani nepocítili obavy o výsledek. Hosté se pokusili ještě o hru bez brankáře, ale bez větší šance v ní potřetí kapitulovali z hole Draveckého.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 38. Werek (Dravecký), 49. Werek (Gernát, Adamský), 59. Dravecký (Werek). Rozhodčí: Mrkva, Šír - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno).
Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera - M. Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Werek, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski - od 21. navíc Hladonik. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, Šidlík, Gregorc - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Baláž, Pytlík, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama