Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 1:2 SNIndiáni loupili v Litvínově, rozhodl Kovář

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Němec 0 : 1
57. Gerhát 1 : 1
65. Kovář (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Plzně vyhráli ve 25. kole extraligy v Litvínově 2:1 po samostatných nájezdech a uspěli venku počtvrté za sebou. Útočník Jan Kovář ozdobil svůj návrat ze zámoří v dresu Indiánů vítězným gólem v rozstřelu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Plzeňský útočník Jan Kovář před brankářem Litvínova Jaroslavem Janusem.

Článek

Kovář oblékl dres Plzně poprvé od zisku titulu v roce 2013, kdy odešel na pět let do Magnitogorsku do KHL a v minulých měsících se marně pokoušel prosadil do NHL v New York Islanders a následně získat angažmá na zkoušce v Bostonu. Po návratu ze zámoří s Indiány ve středu uzavřel zatím měsíční kontrakt.

Kovář ukázal své schopnosti hned v úvodu, kdy si vyměnil puk s Indrákem a vyslal ho do brankové příležitosti, Janus ovšem zasáhl levým betonem. Na druhé straně se před Milčakovem nedokázal hbitě zorientovat a zakončit Jurčík. V šesté minutě pálil od modré čáry Suchánek, Petružálek puk tečoval jen do ochranné sítě.

Poté se opět vyznamenal domácí brankář, když zneškodnil Stachovu střelu švihem. V polovině prvního dějství si pohráli s hostujícími obránci Kašpar a Petružálek, který ale v zakončení neuspěl. V 14. minutě prověřil Milčakova střelou z pravého křídla Hübl, plzeňský brankář svůj tým opět podržel. Litvínov se pak ubránil při Trávníčkově trestu.

Na přelomu prvního a druhého dějství se domácí neprosadili při Allenově trestu a nezužitkovali ani následující vyloučení Jakuba Kindla. Ve 28. minutě mohl otevřít skóre hostující Němec, který se prokličkoval před Januse, ten ale svůj tým znovu podržel.

Litvínov se ubránil v následujících oslabeních a dokonce i ve třech proti čtyřem. Potom zahrozili domácí, jenže tísněný Tůma Milčakova nepřekonal. Na druhé straně si litvínovský gólman poradil se Strakovým pokusem. V 36. minutě neuspěl před plzeňskou brankou po Mikúšově přihrávce Petružálek. V závěru druhé části přestřelil z dobré pozice Lukeš.

Bezbrankové skóre prolomil ve 44. minutě Němec, který se prosadil z dorážky po Kratěnově střele. Janus pak musel zasáhnout proti Pourovi. Domácí se marně snažili dobývat defenzívu Západočechů a do šancí se dlouho nedostávali. Verva se ale dokázala úspěšně bránit při Baránkově trestu a z brejku v oslabení po Trávníčkově přihrávce vyrovnal Gerhát.

Ve třetí minutě promarnil šanci v úniku Hübl a v nájezdech se radovali hosté. Trefili se za ně Kratěna a Kovář, za domácí uspěl pouze Lukeš.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 57. Gerhát (Trávníček, Ščotka) - 44. V. Němec (D. Kindl, Kratěna), rozhodující sam. nájezd Jan Kovář. Rozhodčí: Bjälkander (Švéd.), Hribik - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:3, navíc D. Kindl (Plzeň) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5534.
Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Romančík, Suchánek, Březák - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Gerhát, Trávníček - D. Tůma, J. Kloz, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
Plzeň: Milčakov - Čerešňák, Kvasnička, Jones, Allen, Kaňák, Vráblík, Pulpán - Indrák, Jan Kovář, Stach - V. Němec, Kratěna, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata: