Hlavní obsah

Co bude s Kovářem po měsíční smlouvě v Plzni? Jisté je poněkud překvapivě jen jedno

Zůstane v Plzni i poté, co mu koncem prosince vyprší v západočeském klubu měsíční kontrakt, nebo zamíří do některé z jiných evropských soutěží? Jisté je prozatím jen jedno - do Kontinentální hokejové ligy se v probíhající sezoně osmadvacetiletý centr Jan Kovář rozhodně nevrátí.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zůstane Jan Kovář v Plzni do konce sezony?

Článek

Když Kovářova mise za proniknutím do NHL skončila neúspěchem, projevila o jeho služby zájem řada týmů z KHL. Na stole ležela i nabídka z Magnitogorsku, v němž písecký rodák působil posledních pět sezon a dvakrát s ním získal Gagarinův pohár. Metallurg vedený českými trenéry Josefem Jandačem a Jiřím Kalousem o Kovářův návrat hodně stál. Jenže na ten nedojde.

„Mluvili jsme s Magnitogorskem. Zájem měly i další kluby z Kontinentální ligy. S Honzou jsme o tom debatovali dlouho. V této sezoně ale v KHL rozhodně hrát nebude," prohlásil pro server championat.com Kovářův agent Vladimír Vůjtek mladší.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jan Kovář z Plzně se raduje z vítězného utkání proti Litvínovu.

ČTK/Ondřej Hájek

„Honza mi řekl, že je připraven vrátit se do KHL v příští sezoně, pokud přijdou zajímavé nabídky," pokračoval Vůjtek.

Zůstane, nebo zamíří do Švýcarska?

Odmítnutí Kontinentální ligy však ještě nutně neznamená, že Kovář sezonu dohraje v Plzni, v níž po návratu ze zámoří odehrál v extralize dva zápasy s bilancí gólu a asistence a vítězným nájezdem jí rovněž pomohl do semifinále Ligy mistrů.

„Může zůstat v České republice, nebo se přesunout do Švýcarska, kde je o něj také velký zájem," přiznal Vůjtek.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice