Hlavní obsah

Šlágr vyzněl pro Kometu, Kvapilova série skončila. Pardubický zmar trvá

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince potvrdili v 28. kole Tipsport extraligy aktuální formu a pozici lídra soutěže si upevnili výhrou 4:2 nad pátou Olomoucí. Šlágr kola vyzněl pro brněnskou Kometu, úřadující šampioni na svém ledě porazili Plzeň 3:2. V dalších zápasech posledního dějství před vánoční pauzou udolal Litvínov po přestřelce Zlín 5:3, Vítkovice porazily pražskou Spartu 4:2, Hradec Králové přejel Chomutov 5:0, Karlovy Vary prohrály s Mladou Boleslaví 1:3 a poslední Pardubice si vylámaly zuby na Liberci (1:3) a připsaly si už dvanáctou prohru v řadě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl se snaží zneškodnit střelu Tomáše Vondráčka z Brna.

Článek
Fotogalerie

Rozjetý lídr soutěže z Třince si připsal v duelu s Olomoucí již čtrnáctou výhru z posledních 15 zápasů a naladil se na Spengler Cup, na který vyrazí po Vánocích. Oceláři získali klíčový náskok v rozmezí 27. až 36. minuty, kdy na vyrovnávací branku Davida Škůrka odpověděli Ondřej Kovařčík a Marián Adámek.

Dramatický souboj byl k vidění v napěchované DRFG areně, mistrovská Kometa nakonec přetlačila Plzeň 3:2 a Západočechy porazila počtvrté za sebou. Vyhecovaný duel, který rozhodla trefa Martina Dočekala z 29. minuty, přinesl vedle pěti gólů také 90 trestných minut.

Vítkovice to na Spartu umí a znovu to dokázaly. Výhrou 4:2 v replikách dresů z dob úplných začátků v černé ústřední barvě s bílými pruhy na rukávech oslavily 90 let založení klubu a s Pražany bodovaly pojedenácté v řadě. Radost hráči udělali i klubové legendě a čestnému předsedovi klubu Františku Černíkovi, jehož dres s číslem 9 byl před zahájením zápasu slavnostně vyřazen.

Předvánoční osmigólovou nadílku předvedly Litvínov se Zlínem, k radosti domácích diváků slavili tříbodový zisk Severočeši. Přestřelku za stavu 3:3 rozhodl bek Jan Ščotka, třemi body za dva góly a nahrávku se pod výhru podepsal útočník Lukáš Válek.

Kvapilova série skončila

Pardubická mizérie trvá, východočeský tým prohrál podvanácté za sebou a zůstává dál na dně tabulky. V tabulce druzí Bílí Tygři dovolili soupeři za stavu 3:0 jen čestný úspěch, v dresu vítězů se však poprvé po 23 zápasech v řadě bodově neprosadil útočník a mistr světa z roku 2010 Marek Kvapil a jeho úctyhodná série tak skončila středečním vyrovnáním maxima Jaroslava Bednáře. Delší šňůrou se v extralize pyšní už jen Vladimír Růžička starší. Současný kouč Chomutova bodoval ve 30 zápasech za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Marek Kvapil se proti Pardubicím bodově neprosadil a jeho obdivuhodná série skončila na čísle 23.

Radek Petrášek

Jeho současní svěřenci ale Růžičkovi velkou radost nedělají. V pátek se nedokázali ani jednou prosadit na ledě Hradce Králové a prohráli vysoko 0:5. Mountfieldu se proti Pirátům tradičně daří, ve vzájemných zápasech bodoval podvanácté za sebou. Gól a dvě asistence si připsal Petr Koukal a tři přihrávky zaznamenal Radek Smoleňák. Gólman Jaroslav Pavelka udržel podruhé v sezoně čisté konto.

Karlovy Vary představovaly pro hokejisty Mladé Boleslavi v letošní sezoně černou můru - dvě prohry a žádný vstřelený gól. To ale platilo jen do pátku. Středočeši na třetí pokus Energii zdolali a sousedovi v tabulce odskočili mezi elitní desítku. Boleslav současně jako jediný tým v 28. kole narušila dominanci domácích celků.

Hokejová Tipsport extraliga - 28. kolo:
Třinec - Olomouc 4:2
Branky: 7. Svačina, 27. O. Kovařčík, 36. Adámek, 47. Dravecký - 24. Škůrek, 59. B. Mráz
Vítkovice - Sparta 4:2
Branky: 24. Dej, 29. J. Mrázek, 43. Schleiss, 56. Stránský - 39. Ouellet-Blain, 53. P. Vrána
Karlovy Vary - Mladá Boleslav 1:3
Branky: 40. O. Beránek - 9. Pacovský, 27. Pláněk, 58. T. Knotek
Litvínov - Zlín 5:3
Branky: 39. a 56. L. Válek, 15. F. Lukeš (z trest. střílení), 17. V. Hübl, 53. Ščotka - 10. a 49. Fořt, 20. Lakatoš
Brno - Plzeň 3:2
Branky: 4. Mueller, 9. R. Zohorna, 29. Dočekal - 11. Jones, 33. D. Kindl
Liberec - Pardubice 3:1
Branky: 9. Zachar, 24. P. Jelínek, 25. Filippi - 27. Hovorka
Hradec Králové - Chomutov 5:0
Branky: 22. a 48. Vincour, 5. Dragoun, 28. Koukal, 44. Chalupa

Reklama