Hlavní obsah

Pardubice ochutnaly nešťastnou třináctku. Ještě nic není v kopru, věří Lubina

Praha

Vyzkoušeli toho už hodně, změny trenérů, hráčů, ale nic nezabírá. Hokejisté Pardubic každým zápasem jen posilují svoji pozici v Tipsport extralize. Jsou poslední a ve středu si připsali třináctou porážku v řadě! „Matematika je jednoznačná, a dokud to nebude matematicky v kopru, budeme bojovat a hrát,“ řekl pro klubový web trenér Ladislav Lubina.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Ladislav Lubina na střídačce Pardubic.

Článek

Naposledy Pardubice vyhrály 3. listopadu v Litvínově. Ve středu se stejným soupeřem padly před svými fanoušky.

Tým z východu Čech odehrál v sezoně 29 utkání, jen sedmkrát vyhrál. Vstřelil nejméně branek (59), nejvíce jich inkasoval (107). Kdo zná pardubické prostředí, ví, jak dokážou fanoušci podpořit, fandit. Jenže na domácím ledu je Lubinova parta nejhorší z celé extraligy - 14 utkání a 3 výhry!

Foto: David Taneček, ČTK

Zprava Luboš Horký z Pardubic a brankář Jaroslav Janus, Jakub Suchánek a Michal Trávníček z Litvínova.

David Taneček

Nedaří se, nikdo nevyčnívá. Nejproduktivnějším hráčem je Rostislav Marozs, který v 29 zápasech nasbíral 14 bodů a patří mu až 54. místo v kanadském bodování nejvyšší soutěže.

„Abychom se odšťouchli trošičku dopředu, nesmíme dělat chyby ze sedmé nebo osmé třídy. Pak nemůžeme být úspěšní," zoufá si Lubina.

Sezonu začal na střídačce jako hlavní trenér Miloš Holaň, toho nahradil Břetislav Kopřiva. Tento lék ale nezabral. Osm porážek v řadě a přišel Lubina. Body jsou přesto stále nedostatkovým zbožím, luxus.

Posledních 13 zápasů
Získané body2
Skóre20:50
Porážky o gól4
Zápasy s jedním gólem7

„Je potřeba se zamyslet, kdo chybuje, a takové hráče je nutné nahradit. Takhle se za tento klub bojovat nebude! Kdo nebude bojovat, nenechá na ledě všechno a neudělá maximum pro vyhnutí se baráži nebo pro záchranu, tak tady prostě hrát nebude," vyvěsil červený varovný prapor kouč.

Otázka je, jak zapůsobí. „Člověk se nemůže opřít o nejzkušenějšího obránce, to je tragédie. Ráno jsme si řekli (před Litvínovem), že nic není v kopru, nemá cenu házet flintu do žita, jenže dostáváme strašně laciný góly, ale necítím poraženeckou náladu a skepsi. Pracujeme, pracujeme, ale děláme hloupé chyby," kroutí hlavou Lubina, který už má radost i z toho, když hráči založí úspěšně útok.

Dalším dnem o body, sebevědomí a lepší náladu bude pro Pardubice pátek, jedou na Spartu. Dva rivalové proti sobě, dva velké kluby, a také dva týmy, kterým se nedaří. Sparťané jsou jedenáctí a prohráli třikrát v řadě. Jeden sérii proher utne. Kdo?

Budou hrát Pardubice baráž o udržení v extralize?
Ano
90,1 %
Ne
9,9 %
Celkem hlasovalo 2399 čtenářů.

Reklama

Související témata: