Hlavní obsah

Pláněk dostal trest na jeden zápas za faul na Schleisse

Praha

Obránce Mladé Boleslavi Martin Pláněk dostal od disciplinární komise hokejové extraligy zákaz startu v jednom utkání za faul na vítkovického útočníka Jana Schleisse ve středečním zápase 29. kola. Klub HC Škoda Plzeň zaplatí pokutu pět tisíc korun za chování asistenta trenéra Jaroslava Špačka v pátečním duelu na ledě Komety Brno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Pláněk

Článek

Pláněk byl za zákrok zezadu na Schleisse v 31. minutě vyloučen na pět minut a do konce utkání. "Ačkoli zákrok směřoval na protihráče, který byl v držení kotouče a nedostatečně vyhodnotil své postavení ve hře, hráč ho vedl zezadu, ve vysoké nájezdové rychlosti a se značnou cílenou razancí," uvedl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík v tiskové zprávě,

"Neučinil přitom nic, aby důsledky střetu minimalizoval, třebaže si musel být zranitelného postavení protihráče v blízkosti mantinelu vědom," doplnil Ujčík. Při stanovení výše trestu přihlédl k faktu, že Pláněk nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a Schleiss zápas dohrál.

Špaček nemá definovanou funkci

Plzeň dostala trest za Špačkovo hrubé a urážlivé chování v 56. minutě duelu v Brně, kde Západočeši prohráli 2:3. Již v utkání rozhodčí Pavel Hodek a Robin Šír udělili Plzni trest do konce utkání pro hráčskou lavici.

"Řízení bylo vůči klubu vedeno především z toho důvodu, že v přihlášce k soutěži ani v registru trenérských smluv není funkce Jaroslava Špačka nijak definována. Klub nicméně za jednání všech fyzických osob, které jsou při utkání na hráčské střídačce přítomny, zodpovídá," uvedl Ujčík.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec