Hlavní obsah

V Litvínově je na měsíční zkoušce běloruský obránce Graborenko

Litvínov

Běloruský hokejový obránce Roman Graborenko se bude na měsíční zkoušce ucházet o smlouvu v extraligovém Litvínově. Šestadvacetiletý účastník dvou mistrovství světa hrál naposledy v minulé sezoně za Kunlun v KHL. S Litvínovem absolvoval Graborenko dva tréninky a získal zkušební kontrakt.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Ilustrační snímek.

Článek

"Dostáváme hodně gólů z předbrankového prostoru. Už před sezonou jsme hledali beka urostlé postavy. Naskytla se možnost angažovat Romana Graborenka, který svými proporcemi tyto parametry splňuje. I přes svůj mladý věk má zkušenosti ze zámořských soutěží, KHL i reprezentace," uvedl generální ředitel Litvínova Jiří Šlégr v tiskové zprávě na adresu 194 centimetrů vysokého a 105 kilogramů vážícího beka.

Graborenko má na kontě i jeden zápas v NHL za New Jersey z ročníku 2014/15. Po dvouletém působení v juniorské QMJHL nastupoval od roku 2012 čtyři roky na farmách New Jersey v Albany a Elmiře.

V roce 2016 se vrátil do Evropy do Dinama Minsk. Minulou sezonu začal v Nižněkamsku a v polovině října loňského roku odešel do Kunlunu. V KHL sehrál za minulé dvě sezony 65 utkání včetně play off a připsal si 13 bodů za čtyři trefy a devět asistencí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice