Hlavní obsah

Sparťanská ostuda, Pražané prohráli s posledními Pardubicemi. Chomutov zvítězil v Litvínově

Praha
Aktualizováno

Šokující porážku 1:3 si připsala na domácím ledě ve 30. kole hokejové Tipsport extraligy Sparta, když nestačila na poslední Pardubice. Vítkovice vyhrály nad Plzní 2:1, když rozhodující gól vstřelil v oslabení Zdráhal. Duel Litvínova s Chomutovem ve prospěch hostů rozhodla jediná trefa, zaznamenal ji zkušený útočník Duda. Duel Karlových Varů se Zlínem rozhodly až samostatné nájezdy. Výhru pro Západočechy zařídil hned v první sérii Skuhravý. Mistrovská Kometa nedosáhla ani potřetí v sezoně na body v utkáních s Mladou Boleslaví, Brno doma prohrálo 0:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Pardubic (zleva) Tomáš Rolinek, Rostislav Marosz, Marek Hovorka a Jacob Cardwell oslavují gól na 1:0 během utkání Tipsport extraligy na ledě Sparty.

Článek
Fotogalerie

Severočeské derby mezi Litvínovem a předposledním Chomutovem dlouho spělo k bezbrankové remíze. Favorizovaná Verva šla do zápasu s vědomím, že se jí proti rivalovi daří (vyhrála čtyři z posledních pěti utkání). Jenže tentokrát zabrali Piráti. Na začátku třetí části hry se prosadil zkušený Radek Duda a všechny body do tabulky si připsal Chomutov.

Vítkovice na domácím ledě vyhrály nad Plzní a utekly tak Indiánům v tabulce už o pět bodů. I tento duel byl hodně vyrovnaný, rozhodla trefa Patrika Zdráhala v oslabení v závěrečné části hry. Na tu již Plzeň zareagovat nedokázala.

Dvanácté Karlovy Vary a desátý Zlín svedly další napínavou bitvu. Západočeši sice vedli ve třetí třetině už 3:1, ale nakonec dospěl duel do prodloužení a nakonec i do samostatných nájezdů. V dodatečné dovednostní disciplíně byl jediným úspěšným exekutorem domácí Václav Skuhravý a Karlovy Vary mohly slavit.

Mistrovská Kometa Brno potvrdila, že se jí proti Mladé Boleslavi nedaří. Tentokrát favorit nevstřelil ani gól a prohrál 0:2. Středočechy poslal už v první třetině do vedení Skalický, sekundu před koncem pak pečetil vítězství hostů gólem do prázdné branky útočník David Šťastný.

Hokejisté Sparty doma v O2 areně nehráli více než měsíc, ale po návratu radost fanouškům neudělali. Právě naopak, uřízli si obrovskou ostudu, když prohráli s Pardubicemi. Ty jsou v tabulce poslední a výhry se dočkaly po třinácti porážkách.

Zápasy 30. kola extraligy
Karlovy Vary - Zlín 4:3 po samostatných nájezdech
Branky: 13. Šenkeřík, 31. Beránek, 47. Rohan, rozhodující nájezd Skuhravý - 16. a 58. Freibergs, 56. Řezníček.
Vítkovice - Plzeň 2:1
Branky: 15. Lev, 49. Zdráhal - 33. Gulaš.
Litvínov - Chomutov 0:1
Branka: 42. Duda.
Brno - Mladá Boleslav 0:2
Branky: 12. Skalický, 60. Šťastný.
Sparta - Pardubice 1:3
Branky: 31. Rousek - 4. Rolinek, 37. a 53. Hovorka.

Reklama