Hlavní obsah

Litvínov - Chomutov 0:1Pirát Duda složil Litvínov na lopatky, stačil mu jeden gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Duda 0 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté předposledního Chomutova vyhráli v 30. kole extraligy v severočeském derby na ledě Litvínova 1:0 a na třetí pokus poprvé v sezoně Vervu porazili. Ve 42. minutě si připsal vítěznou trefu Radek Duda, po jeho střele si nešťastně srazil puk do vlastní branky Lukáš Válek. Kanadský gólman Justin Peters udržel podruhé v české extralize čisté konto.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Útočník Radek Duda z Chomutova se raduje ze vstřeleného gólu.

Článek

Do první šance se dostal ve čtvrté minutě domácí Kašpar, ale minul. Januse prověřil na druhé straně ránou od modré čáry Jank. Poté se Peters stihl po nečekaném odrazu puku od zadního mantinelu včas vrátit do brankoviště a zlikvidoval zakončení Černého.

V polovině úvodní dějství uvolnil Hübl Válka, který však také ztroskotal na kanadském brankáři. Janus si poradil se Svobodovým pokusem. Po vyloučeních Marjamäkiho a Janka se Piráti ubránili v dlouhém oslabení včetně 22 vteřin ve třech proti pěti. V 19. minutě byl blízko gólu Chomutov, ale po Klhůfkově přihrávce netrefil Knot odkrytou branku.

Ve druhé části dostal Chomutov poprvé šanci zahrát si přesilovou hru, ale Janus svůj tým držel. V oslabení navíc prověřil Peterse po brejku Lukeš.

Při Klhůfkově vyloučení zase zahrozili oslabení Piráti, ale Sklenář minul. Chomutov stupňoval tlak. Při Baránkově trestu se před odkrytou brankou nedostal k dorážce Marjamäki. Neprosadil se ani Jank. Při Porselandově trestu také domácí odolali.

Po 75 vteřinách třetí třetiny se dočkali Piráti šťastné branky. Janus vyrazil Vantuchovu střelu i Dudovu bekhendovou dorážku, ale puk se od bránícího Válka odrazil do okryté branky. V 50. minutě mohl zvýšit z dorážky Svoboda.

Vzápětí při hře čtyř proti čtyřem kryl Petružálkovu šanci Peters. Neprostřelil jej ani Kašpar. V závěru při Jankově vyloučení se Piráti také ubránili. V největší šanci tečoval Válek puk mimo. Stav nezměnila ani power play Litvínova.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka: 42. Duda. Rozhodčí: Horák, Šír - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 6011 (vyprodáno).
Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, Piché, Baránek, L. Doudera, Suchánek - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - J. Černý, Gerhát, Trávníček - D. Tůma, M. Hanzl, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., Marjamäki - J. Stránský, K. Klíma, J. Sklenář - Duda, Vantuch, Tomica - J. Havel, Klhůfek, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno