Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 4:3 SNVýhru Karlových Varů nad Zlínem zařídil v samostatných nájezdech Skuhravý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Šenkeřík 1 : 0
16. Freibergs 1 : 1
31. Beránek 2 : 1
47. Rohan 3 : 1
56. Řezníček 3 : 2
58. Freibergs 3 : 3
65. Skuhravý (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů ztratili v závěru zápasu 30. kola extraligy proti Zlínu dvoubrankové vedení, nakonec však Berany porazili 4:3 po samostatných nájezdech. Utkání rozhodl kapitán Energie Václav Skuhravý. Hostům k výhře nepomohly ani dva góly lotyšského útočníka Ralfse Freibergse.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští hokejisté se radují z gólu v utkání se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu patřil hostům, kteří působili živějším dojmem. Západočeši se ale dostali postupně do zápasu. První nebezpečnou střelu na branku soupeře vyslal Plutnar. Otevřít skóre mohl o chvíli později Beránek, ale ze samostatného úniku minul branku.

K vedení domácím pomohla přesilová hra, vyloučení Zbořila potrestal Šenkeřík, který byl na konci pěkné kombinace Energie. Berani oplatili stejnou mincí v 16. minutě, kdy se v početní výhodě prosadil důrazný Freibergs. Do šaten mohli nakonec jít spokojenější Západočeši, ale Flek v poslední minutě úvodního dějství neproměnil trestné střílení.

Útočný hokej z obou stran pokračoval i ve druhé třetině. Karlovy Vary byly střelecky aktivnější, ale dlouho nemohly překonat výborného Sedláčka. Ten si vybral jedinou slabší chvilku ve 25. minutě při rozehrávce za vlastní brankou, ale zcela osamocený Flek vracejícího se gólmana jen nastřelil.

Vyzrát na Sedláčka poté nedokázali Skuhravý ani Rachůnek. Do vedení se domácí dostali ve 31. minutě, kdy Beránek protlačil do branky skákavou střelou Vlacha. Když poté ve třetí části Rohan skóroval v další početní výhodě, vypadalo to, že tři body zůstanou v západních Čechách.

Hosté však zvýšili aktivitu a nejprve se jim podařilo snížit a poté při power play i vyrovnat. Opaření hráči Energie mohli dokonce i v závěru normální hrací doby počtvrté inkasovat, ale díky výbornému zákroku Novotného došlo utkání do prodloužení.

V nastavení mohly oba celky rozhodnout v přesilovkách, čtvrtý gól ale nepřidaly. Vítěze nakonec určily nájezdy, v nichž se prosadil jen Skuhravý. Z výhry se tak radovali domácí.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - PSG Berani Zlín 4:3 po sam. náj. (1:1, 1:0, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Šenkeřík (Flek, Gríger), 31. O. Beránek (R. Vlach), 47. M. Rohan (Lapšanský), rozhodující nájezd Skuhravý - 16. Freibergs (Lakatoš), 56. Řezníček (Lakatoš), 58. Freibergs (J. Ondráček). Rozhodčí: Hribik, M. Petružálek - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 4582.
Karlovy Vary: Novotný - Šenkeřík, Plutnar, Kozák, Kovačevič, M. Rohan, Sičák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.
Zlín: J. Sedláček - Nosek, Freibergs, Valenta, Žižka, Řezníček, M. Zbořil, Dluhoš - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Okál, Fryšara, Lakatoš - E. Kulda, Popelka, Herman - Šlahař, P. Sedláček, Werbik. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata: