Hlavní obsah

Šéfovi hokejové Sparty ruply nervy: Tady už si nezapískáte, vy ču....! Teď se Bříza omluvil

Zmar a bída, nervy na pochodu. Hokejová Sparta tápe a špatné rozpoložení vygradovalo během utkání s posledními Pardubicemi, které Pražané prohráli 1:3. Šéf pražského klubu Petr Bříza se po druhé třetině nepovedeného utkání ostře pustil do rozhodčích. „Tady už si nezapískáte, vy čů....," křičel mimo jiné podle serveru iSport.cz u kabiny sudích. Den po utkání se za svá vyjádření omluvil. „Chci se omluvit za sprosté slovo a poslední větu, která ze mě v afektu vystřelila. Je to z mých úst neakceptovatelné," uvedl Bříza na internetových stránkách Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Uwe Krupp uděluje pokyny během utkání Tipsport extraligy s Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

Pardubice prohrály třináct utkání v řadě, Spartě se také zrovna nevedlo, a tak Pražané, kteří se po více než měsíci vrátili na domácí led, čekali, že se výsledkově zvednou. Opak byl ale pravdou. Sparta zklamala dvanáct tisíc fanoušků, prohrála 1:3 a jen podtrhla, že má její forma do ideálu opravdu hodně daleko. Šéf klubu Petr Bříza si pak během duelu frustraci vyléčil i ostrým slovním útokem směrem k rozhodčím.

„Co si myslíte, kosíte nás jak králíky. Víte, že jsme jediný tým, který má negativní bilanci vyloučení?" křičel podle iSport.cz nejprve. A pak ještě přitvrdil. „Tady už si nezapískáte, vy čů....." O pár hodin později Bříza uznal, že přestřelil. „Sudí se mnou vůbec nechtěli komunikovat a zklidnit situaci, následně jsem nad sebou ztratil kontrolu," uvedl na internetových stránkách pražského klubu, co jej rozpálilo.

„Chci se omluvit za sprosté slovo a poslední větu, která ze mě v afektu vystřelila. Je to z mých úst neakceptovatelné. Nic to však nemění na našem názoru, že jsme s verdikty rozhodčích v prostředí O2 areny dlouhodobě hrubě nespokojení," dodal Bříza.

Reklama

Související témata: