Hlavní obsah

Zlín - Liberec 2:4Liberec dovedl bitvu plnou zvratů k výhře ve Zlíně, dvakrát se trefil Tygr Birner

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Ordoš 0 : 1
21. Fryšara 1 : 1
29. Kubiš 2 : 1
40. Birner 2 : 2
46. Zachar 2 : 3
47. Birner 2 : 4
Záznam online reportáže

Zlín
Aktualizováno

Hokejisté Liberce vyhráli v nedělním utkání plném zvratů na ledě Zlína 4:2. Hosté rozhodli zápas dvěma trefami ve třetí třetině. Bílí Tygři se dotáhli dva body za vedoucí Třinec, dvěma góly jim k úspěchu pomohl Michal Birner.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z gólu na ledě Zlína v extraligovém utkání.

Článek
Fotogalerie

Zápas začal ve vysokém tempu, oba týmy se střídaly v šancích, stav byl však dlouho bezbrankový. Blíže gólu byli však Bílí Tygři, vyčnívala šance Zachara, jenž neuspěl v samostatné úniku, načež parádní souhru hostů nedokázal zakončit do prázdné branky Redenbach. Aktivita se ale hostům přeci jen vyplatila, když dvě a půl minuty před přestávkou tečoval Ordoš puk mimo dosah Sedláčka.

Z vyrovnání se však Berani radovali hned v první minutě prostředního dějství. Před branku si sjel Fryšara a prostřelil Willa. A ve 29. minutě už domácí vedli. Při přečíslení dva na jednoho Okál ještě neuspěl, jeho střelu ale bez problémů dorazil do sítě Kubiš.

Liberec však znovu dokázal udeřit v závěru třetiny, když 18 vteřin před sirénou dostal na kruh nabito Birner, jehož pokus Sedláčkovi propadl pod lapačkou do branky.

Ve třetím dějství hosté využívali okének v domácí obraně. S prvním samostatným únikem soupeře si ještě zlínský gólman poradil. Přišel další, při němž Zacharovu první střelu ještě zachytil, odražený puk ale už dotlačil liberecký forvard za brankovou čáru.

Stav 2:3 vydržel ani ne minutu a zlínský obránce Řezníček neudržel za brankou Hudáčka, který vybídl ke druhému gólu v utkání Birnera. Na tyto slepené góly už Berani zareagovat nedokázali a Liberci podlehli i potřetí v sezoně, aniž by sami bodovali.

31. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 21. Fryšara (Lakatoš, Okál), 29. Kubiš (Okál) - 18. Ordoš (Hanousek, Šmíd), 40. Birner (Valský), 46. Zachar, 47. Birner (L. Hudáček). Rozhodčí: Jeřábek, Kika - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 5427.
Zlín: J. Sedláček - Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Valenta, M. Zbořil - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Okál, Fryšara, Lakatoš - E. Kulda, Popelka, Herman - Werbik, P. Sedláček, Goiš. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.
Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc - Valský, L. Hudáček, Lenc - Birner, Filippi, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Zachar, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice