Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 11:1Plzeň rozstřílela Pardubice rekordním výsledkem sezony

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kovář 1 : 0
6. Kovář 2 : 0
28. Allen 3 : 0
30. Kindl 4 : 0
39. Kindl 5 : 0
40. Eberle 6 : 0
41. Gulaš 7 : 0
43. Mandát 7 : 1
52. Čerešňák 8 : 1
55. Kantner 9 : 1
58. Kratěna 10 : 1
58. Preisinger 11 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně rozstříleli ve 32. kole Pardubice 11:1 a dosáhli rekordního výsledku v této sezoně extraligy. Západočeši naplno bodovali na domácím ledě již počtvrté za sebou a pěti body za dvě branky a tři asistence se na kanonádě podílel útočník Denis Kindl.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Pardubic Peter Hamerlík a Milan Gulaš z Plzně.

Článek

Indiáni šli rychle do dvoubrankového vedení a postupně i díky čtyřem využitým přesilovkám svůj náskok zvýšili až na deset branek. Hráči Dynama i přes první start nových posil Briana Ihnacaka s Oscarem Eklundem celý zápas nestíhali tempo soupeře a utrpěli patnáctou porážku z posledních šestnácti kol.

Domácím pomohl k dokonalému vstupu do utkání brzkým vyloučením Holland a po 72 vteřinách využil početní výhodu po ideální přihrávce Gulaše do odkryté branky zakončující Kovář. V šesté minutě navíc po rychlé akci první formace zvýšil svižnou střelou z pravého kruhu na 2:0 opět Kovář.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Petr Straka z Plzně a Rhett Holland z Pardubic.

Miroslav Chaloupka

Následně tempo hry opadlo a směrem dopředu se připomněli také hosté. Po Horkého nabídce ale Voženílek z dobré pozice neprostřelil gólmana Frodla. Na druhé straně se zaskvěl také jeho protějšek Kacetl, který během další plzeňské přesilovky zlikvidoval několik nebezpečných pokusů a v největší šanci mu pomohl Gulaš nepřesnou bekhendovou dorážkou.

Východočeši nezachytili ani začátek prostřední části a pomáhali si fauly. Od další pohromy Dynamo uchránil v oslabení jen skvělý Kacetl, když vleže nedovolil skórovat důraznému Kovářovi a poradil si i se zakončením na brankovišti nekrytého Němce.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Rhett Holland z Pardubic, brankář Pardubic Ondřej Kacetl a Milan Gulaš z Plzně.

Miroslav Chaloupka

V 27. minutě už však pardubická jednička nedosáhla na střelu Allena od modré čáry. Nápor Indiánů vrcholil v polovině utkání, kdy bránící hráči nestačili vystřídat a Denis Kindl díky statickým soupeřům zvýšil zblízka pohotově na 4:0. Do pardubické branky poté nastoupil Hamerlík a záhy úspěšně čelil samostatnému úniku Gulaše, za chvíli tváří v tvář uspěl i proti Kovářovi.

Hosté se dočasně probrali díky přesilové hře, vstřelit gól však nedokázali. Naopak v závěru druhé třetiny ještě dvakrát inkasovali: nejprve v 39. minutě skóroval přesilovkovou ranou z voleje Denis Kindl a 37 vteřin před druhou sirénou po spolupráci se Strakou zvýšil Eberle již na 6:0.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Spokojený indián, maskot Plzně.

Miroslav Chaloupka

Pouhých 15 vteřin po zahájení závěrečné dvacetiminutovky nechali hosté na levém kruhu příliš prostoru Gulašovi, přesně mířícímu pod břevno. Ve 43. minutě sice Mandát po objetí branky při vyloučení Allena zaznamenal čestný gól Dynama, otěže zápasu však stále pevně drželi v exhibičním stylu hrající domácí.

Po Kracíkově individuální akci se tvrdou ranou prosadil Čerešňák, devátý gól vstřelil Kantner. Během 50 vteřin v závěru hrací doby navíc Kratěna během početní výhody a Preisinger po přečíslení čtyři na jednoho upravili na konečných 11:1.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 11:1 (2:0, 4:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 2. Jan Kovář (Gulaš, Kaňák), 6. Jan Kovář (Gulaš, Pulpán), 28. Allen (Gulaš, Jan Kovář), 30. D. Kindl (Preisinger, Vráblík), 39. D. Kindl (Čerešňák, V. Němec), 40. Eberle (P. Straka, Pulpán), 41. Gulaš (Pulpán, Indrák), 52. Čerešňák (Kracík, V. Němec), 55. Kantner (D. Kindl), 58. Kratěna (Čerešňák, D. Kindl), 58. Preisinger (Kantner, D. Kindl) - 43. Mandát (Budík, Perret). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 3:6. Využití: 4:1. Diváci: 6482.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, N. Jones, Allen, Kaňák, Vráblík - Gulaš, Jan Kovář, Indrák - Kratěna, Kracík, V. Němec - Eberle, Kodýtek, P. Straka - D. Kindl, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.
Pardubice: Kacetl (30. Hamerlík) - Holland, J. Mikuš, Trončinský, Děrvuk, Eklund, Budík - Hovorka, Ihnacak, Skokan - Horký, Marosz, Daniel Voženílek - P. Sýkora, Bubela, Dušek - Mandát, Poulíček, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice