Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 4:1Oceláři porazili Litvínov podeváté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Růžička 1 : 0
17. Dravecký 2 : 0
35. Myšák 2 : 1
38. Kundrátek 3 : 1
54. Růžička 4 : 1
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté zvítězili v dnešním utkání 33. kola extraligy nad Litvínovem 4:1. Dvěma góly k desáté třinecké výhře na domácím ledě po sobě napomohl Martin Růžička. Litvínovu se proti Ocelářům dlouhodobě nedaří: podlehli jim podeváté v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vladimír Dravecký střílí druhou a vítěznou branku Třince.

Článek

Domácí, po třech týdnech opět vedením hlavního kouče Václava Varadi, od počátku utkání na ledě zřetelně dominovali. A to i přesto, že už ve druhé minutě jim ze sestavy po úderu pukem vypadl otřesený Adamský. Třinec však zamkl soupeře do svého útočného pásma a souvislý tlak vyústil v osmé minutě ve vedoucí branku, o kterou se zblízka bekhendovou kličkou postaral Růžička.

První část nabídla neměnný obraz: převahu Třince a neškodný Litvínov. V 17. minutě se domácí dostali do přečíslení, které Dravecký vyřešil střelou mezi Petráskovy betony.

Až po vyloučení Ciencaly se Litvínov v přesilové hře na konci první části usadil před domácí brankou a Hrubce poprvé vážně prověřil zásluhou Kašpara, který ale třineckého gólmana nedokázal překonat stejně jako dorážející Petružálek.

Dominanci Ocelářů se Severočechům povedlo narušit ve druhé třetině. Hosté výrazně přidali, domácím se navíc dále hroutila sestava a ze hry postupně po Adamském museli odstoupit i Roth a Werek, který se ve středním pásmu srazil s Hanzlem a s bolestnou grimasou těžce odkulhal do šatny.

Hosté aktivnější projev dokázali v 35. minutě podložit gólem, když zblízka do prázdné branky doklepl puk Myšák. Jeho třinecký strážce se v tu chvíli svíjel v bolestech na ledě, ale opakovaný záběr ukázal, že po zásahu hokejkou vlastním spoluhráčem Gernátem.

Litvínov svou nejlepší pasáž zápasu málem využil k vyrovnání, ale Petružálka vychytal Hrubec. A o minutu později dal Třinci více klidu Kundrátek, který po Bukartsově průniku ranou z voleje zaznamenal svůj první gól po návratu do extraligy.

Třinec měl závěrečnou dvacetiminutovku plně pod kontrolou a jeho výhru stvrdil v přesilovce svou druhou trefou Růžička. Cienciala mohl záhy skórovat popáté, jeho sólo však Petrásek zneškodnil.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Martin Růžička (Svačina, Polanský), 17. Dravecký, 38. Kundrátek (Roberts Bukarts), 54. Martin Růžička (Polanský, Dravecký) - 35. Myšák (M. Hanzl). Rozhodčí: Pavlovič, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3, navíc Polanský (Třinec) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4620.
Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, Kundrátek, Galvinš, Roth, M. Doudera, D. Musil - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Werek, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.
Litvínov: Petrásek - Porseland, Ščotka, Graborenko, Baránek, Suchánek, L. Doudera - Kašpar, J. Mikúš, J. Petružálek - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - D. Tůma, Myšák, Jurčík - Jícha, M. Hanzl, Helt. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Reklama