Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 1:0Mladá Boleslav vydřela výhru nad Pardubicemi, rozhodl Žejdl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Žejdl 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 33. kole extraligy nad Pardubicemi 1:0 a ukončili tak sérii dvou porážek. O výhře nad posledním týmem soutěže rozhodl v přesilové hře ve 29. minutě Lukáš Žejdl. Brankář Gašper Krošelj udržel potřetí v sezoně čisté konto.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj udržel všechny pardubické střelce na uzdě.

Článek

Úvodní šance zápasu patřila hostům, když v první přesilovce zápasu na zadní tyči zakončoval téměř do odkryté branky Sýkora, ale Krošelj jej skvělým přesunem dokázal vychytat. Ve vyrovnané první třetině měla šance i domácí Boleslav, ale v zakončení vždy něco chybělo.

Opravdu velká šance Boleslavi ale přišla ve druhé třetině při druhé přesilovce. Skalický se dostal těsně před Kacetlem k dorážce, ale namířil ji pouze do připraveného brankáře Pardubic.

Skóre se poprvé měnilo až při třetím pardubickém vyloučení. Žejdl dorážkou Skalického střely využil přesilovou hru po devíti vteřinách. Blízko vyrovnání byl Petr Sýkora, který se rozhodl vyřešit samostatný únik po svém, tedy tvrdou střelou. Tou však napálil jenom Krošelje.

Pardubice se od úvodu třetí části hry tlačily za vyrovnáním a slovinský brankář ve službách Středočechů si nemohl na nedostatek práce stěžovat. Na druhé straně se otevírala okénka pro rychlé brejky. Knotek však mířil svou střelou vedle, Pabišku o chvíli později dokázali chytit obránci.

V závěrečné desetiminutovce se tlak hostů ještě zvýšil a domácí v podstatě jenom bránili hubené vedení. To nakonec s vypětím všech sil zvládli a připsali si pátou výhru ve vzájemných zápasech s Dynamem.

33. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 29. Žejdl (Skalický, Bernad). Rozhodčí: Hribik, M. Sýkora - Špringl, D. Klouček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 3546.
Mladá Boleslav: Krošelj - Němeček, Bernad, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Kurka - Skalický, T. Knotek, Vondrka - L. Pabiška, Žejdl, D. Šťastný - Flynn, P. Musil, M. Látal - Grim, Najman, P. Kousal. Trenéři: Hořava, Rulík a Patera.
Pardubice: Kacetl - J. Mikuš, Budík, Hrabal, Eklund, Trončinský, Holland - Mandát, Marosz, Hovorka - Kusý, Ihnacak, Machala - Poulíček, Dušek, Horký - Perret, Voženílek, P. Sýkora. Trenéři: Lubina, Čáslava a Král.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články