Hlavní obsah

Liberec porazil díky povedeným přesilovkám Plzeň

LIBEREC

Hokejisté vedoucího Liberce zdolali v nedělním utkání 39. kola předposlední Plzeň 6:2 a udrželi si v čele tabulky před startem závěrečné čtvrtiny základní části dvoubodový náskok před Českými Budějovicemi. Naopak Lasselsberger počtvrté za sebou na ledě soupeře nebodoval a promarnil šanci přiblížit se desítce pro play-off.

Článek

Hosté vstoupili do utkání aktivně, ale ve druhé minutě je přibrzdilo Dernerovo vyloučení. Obránce, který je v Plzni na hostování právě z týmu Bílých Tygrů, šel vzápětí pykat znovu, ale Severočeši početní výhody nezužitkovali. Největší šanci měl mezitím ve čtvrté minutě Klimenta, zamířil však do Málkových betonů. Liberec se ale přeci jen dočkal vedení v 11. minutě, kdy Málek vyrazil Duškovu střelu a nekrytý Víšek dorážel do poloprázdné branky.

Bílí Tygři pak přečkali oslabení a v 16. minutě mohl zvýšit obránce Moravec, ale z mezikruží neměl přesnou mušku. Na druhé straně kryl Hnilička Divíškův pokus a následovaly dvě početní výhody Plzně. Do větších šanci se ale dostal v oslabení Liberec, Klimenta však minul branku, Krstev vystřelil do připraveného Málka a tentýž hráč pak nestihl zakončit přečíslení tří na jednoho.

Liberec zvýšil náskok v úvodu druhého dějství při již třetím Dernerově vyloučení, když obránce Krstev z mezikruží skóroval po přihrávce kapitána Procházky zpoza branky. Za Plzeň zahrozil Fabuš a ke snížení pomohla Západočechům přesilovka pěti proti třem. Faulujícího Zíba následoval na trestnou lavici za hru bez helmy Krstev a výhodu využil za 20 sekund exliberecký Vampola.

Hosté pak hráli v pěti proti třem ještě 23 vteřin, protože gólman Hnilička si nenechal více než minutu líbit Vampolův důraz a inkasoval dvouminutový trest. Plzeň tentokrát už neuspěla. V 32. minutě atakoval Hniličku Matějovský a plzeňský kapitán se pak dostal do potyčky se Žabkou. Inkasoval za to dvouminutové vyloučení, zatímco liberecký zadák deset minut. A při přesilovce zvýraznil náskok domácích obránce Jiruš.

Druhou trefu si liberecký zadák připsal v 19. vteřině závěrečného dějství, kdy potrestal druhé Čakajíkovo vyloučení za sebou. Málek pak zabránil ve skórování Pletkovi, ale ve 49. minutě nestačil na Podkonického střelu zpoza obránce. Když za 19 vteřin inkasovala plzeňská jednička od Klimenty šestý gól, prchla z branky a přenechala místo Štelmachovi. Výsledek pak ještě kosmeticky upravil necelých deset minut před koncem plzeňský Šaffer.

Bílí Tygři Liberec - Lasselsberger Plzeň 6:2 (1:0, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 11. Víšek (Dušek), 23. Krstev (S. Procházka), 34. Jiruš (Čermák), 41. Jiruš (Čermák), 49. Podkonický (Jiruš), 50. Klimenta (Dušek) - 28. Vampola (Divíšek), 51. Šaffer (Zelenka). Rozhodčí: Husička - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 9:11, navíc Žabka (Liberec) 10 min. Využití: 4:1. Diváci: 5249.
Liberec: Hnilička - Moravec, Jiruš, Žabka, Zíb, Čutta, Krstev, Rýgl, Kočí - Vaic, Podkonický, V. Novák - L. Čermák, Šachl, Pletka - Dušek, Plodek, Víšek - S. Procházka, Pabiška, O. Hruška. Trenéři: Paleček, V. Čermák a Kapoun.
Plzeň: Málek (50. Štelmach) - Cartelli, Čakajík, Benák, Derner, Dobrovolný, V. Čech - Vampola, Divíšek, Ludvík - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Zelenka, Kubalík, Šaffer. Trenéři: Kučera a Černý.

Reklama

Související témata: