Hlavní obsah

Třinec - Sparta 2:1Třinec udolal Spartu a vrátil se díky skóre do čela tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Svačina 1 : 0
17. Piskáček 1 : 1
35. Chmielewski 2 : 1
Záznam online reportáže

Třinec udolal ve 35. kole hokejové extraligy doma Spartu Praha 2:1 a vrátil se díky lepšímu skóre do čela soutěže před Liberec, který nedosáhl na body v Hradci Králové. Hosté, za které v brance nastoupil poprvé Jakub Sedláček, zůstali na devátém místě. Oceláři rozhodli o jedenácté domácí výhře v řadě ve 35. minutě, kdy nerozhodný stav zlomil útočník Aron Chmielewski.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hráči Třince se radují z prvního gólu proti Spartě.

Článek

Třinci chyběl jeden z forvardů elitní formace Marcinko, který v sobotním derby ve Vítkovicích vyfasoval po závěrečném klaksonu trest na pět minut plus do konce utkání. Na druhé straně Sparta udělala po předchozí výhře v sestavě jedinou změnu - do branky poslala Sedláčka, jehož získala v průběhu týdne ze Zlína.

Nová akvizice Pražanů inkasovala z první vážnější šance domácích. Sparta při přechodu do útočného pásma ztratila kotouč, hru rychle otočil Polanský a Svačina ze sólového úniku zamířil přesně do levého horního růžku. Hosté přitom byli do té chvíle aktivnější, dobře narušovali rozehrávku Třince, ale nedorozumění Rotha s Bukartsem nevyužil zblízka Pech a trefil jen tyč.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Sparty Jakub Sedláček inkasuje první branku zápasu s Třincem.

V dalších dvou velkých šancích Sparty se vyznamenal Hrubec. Kudrna, který se ocitl před ním sám, ale ani nadvakrát třineckého gólmana neprostřelil. Později zlikvidoval gólovou dorážku i Klimkovi. Pražané se přesto dočkali zaslouženého gólu. Bukarts přihrál v útočném pásmu nepřesně a Piskáček, který naskočil do hry z trestné lavice, zakončil nájezd ranou pod horní tyčku.

Od prostřední části přeházel domácí trenér Varaďa složení útočných formací a jeho svěřenci měli optický tlak. Největší šanci si však vypracoval hostující Smejkal, který v oslabení pláchl třinecké obraně, ale nenašel místo mezi betony Hrubce.

Zanedlouho udeřilo na druhé straně. Galvinš našel střílenou přihrávkou hůl Chmielewského, od níž se puk dostal těsně za čáru odkryté branky, což potvrdil i sudí u videa. Polský útočník mohl v dalším střídání skórovat znovu, ale v přečíslení dva na jednoho tentokrát netrefil přesně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Sparty Jakub Sedláček inkasuje druhou branku na 2:1. Vlevo střelec Aron Chmielewski z Třince.

Sparta se ve třetí třetině dlouho nemohla nadechnout k nějakému náporu, i když v úvodu hrála přesilovou hru. Poté ji navíc oslabil Jones, jemuž se nelíbilo, když ho rozhodčí přísně vyloučili a za slovní protesty byl poslán do sprch. Do kabin předčasně zamířil v čase 55:38 i domácí bek Musil, který narazil v útočném pásmu na hrazení Piskáčka a rozhodčí mu udělili trest na pět minut plus do konce zápasu.

Třinec ale kritickou chvíli přečkal bez problémů i díky nedisciplinovanosti Sparty, jejíž dlouhou přesilovou hru zkrátil faulem Košťálek. Domácí ještě mohli při power play pojistit výhru, ale jejich pokusy skončily vždy těsně mimo.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Svačina (Polanský), 35. Chmielewski (Galvinš, Martin Růžička) - 17. Piskáček (Pech). Rozhodčí: Hradil, Nikolic (Rak.) - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:5, navíc D. Musil 5 min. a do konce utkání - B. Jones 10 min. a do konce utkání. Bez využití: Diváci: 4751.
Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera - Martin Růžička, M. Kovařčík, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Hladonik, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Sparta: Sedláček - Delisle, Piskáček, Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Pavelka - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Forman, Klimek, Smejkal - Rousek, Pech, Kumstát - Kevin Klíma, Sill, B. Jones. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata: