Hlavní obsah

Chtěl bych týmu ještě pomoci, avizuje navrátilec Huml

Josef PešoutSport.czPrávo

Složité období prožívá chomutovský hokejový útočník Ivan Huml. Na dva a půl měsíce se ocitl mimo sestavu v mužstvu Pirátů, ale už je zase zpátky v extralize. „Chtěl bych týmu ještě pomoci," říká hokejista. Byl rád, že je zpět, mrzela jej však domácí prohra s Mladou Boleslaví (3:5).

Foto: www.hc-kometa.cz, Michal Eger

Brněnský Marek Kvapil (v bílém) se zdraví s chomutovským Ivanem Humlem (ilustrační foto)

Článek

Co bylo důvodem vaší nedobrovolné absence v chomutovském dresu?

Pan Růžička (trenér a sportovní manažer) se rozhodl, že v dané chvíli nemám místo v sestavě. Tak nějak to začalo. Jednalo se o možnosti hráčské výměny, ale nic z toho se neuskutečnilo. Nikomu nemám za zlé, že to takhle proběhlo. Není příjemné, když se nedaří, a člověk slyší, že hraje špatně a ztrácí pozici v mužstvu, ale i takové věci k hokeji patří. S vedením jsme se nakonec dohodli, že se vrátím do týmu.

Jak jste snášel nejistotu?

Těžce. Není to nic jednoduchého. Snažil jsem se přesto brát pozitivně a vytěžit maximum z tréninku. Makal jsem na sobě, nebyl jsem naštvaný nebo uražený. Vím, že jsem v zásadě předtím nehrál to, co se ode mne očekávalo. Dokážu si slabší formu přiznat, jsem sebekritický. Chci dokázat, že hokej hrát umím, že se nezapomíná.

Cítíte se už v optimálním rozpoložení?

Mám fyzický fond, ale herní kondici ještě ne. Přece jen jsou dva a půl měsíce bez herní praxe znát. Doufám, že to přijde a dostanu prostor na ledě. Chtěl bych týmu ještě pomoci.

Zatím jste po návratu zasáhl do dvou zápasů.

Nedalo se předpokládat, že naskočím a hned budu dávat góly. Musím jít krůček po krůčku. Především si chci znovu vybudovat místo v sestavě.

Jak vidíte chomutovské šance vyhnout se baráži?

Kluky jsem sledoval, i když jsem nehrál a viděl jsem, že se zvedají. Kádr na to je. Škoda prohry s Mladou Boleslaví. V případě vítězství jsme se mohli bodově ještě více přiblížit ke dvanáctým Karlovým Varům. Přesto se koukáme dopředu a doufám, že je doženeme. Zbývá ještě spousta zápasů.

Reklama

Související témata: