Hlavní obsah

Polanský dorovnal třineckého rekordmana Krále. Moc to pro mě znamená, přiznal

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

V Třinci hraje nejdéle, poprvé oblékl ocelářský dres v sezoně 2001/2002 v Tipsport Cupu, a mezi legendy klubu už dávno vstoupil. V úterní dohrávce 29. extraligového kola proti Karlovým Varům (4:3 v prodloužení) ale dosáhl na jednu z nejcennějších met, které útočník může zaznamenat. Svou 209. brankou, kterou otevřel skóre utkání, zároveň dorovnal na čele klubové střelecké tabulky Richarda Krále.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Roberts Bukarts a Jiří Polanský (autor branky) z Třince se radují z prvního gólu.

Článek

„Je to dorovnání rekordu hráče, na kterého jsme se chodili dívat jako mladí. Je to hrozně moc gólů za jeden klub a je s tím spojena spousta zážitků, dojmů, porážek a hlavně vítězství," řekl 37letý hokejista. „Možná si to uvědomím později. Věděl jsem, že se blíží, a byl jsem z toho trochu svázaný. Na pohodě mi to nepřidávalo, pro mě to znamená hrozně moc," přiznal Polanský, jenž v extralize nastřílel ve dvou klubech 214 gólů (v sezoně 2002/2003 dal 5 gólů za Havířov).

Vysněné mety dosáhl v 8. minutě úterního utkání. Střílet původně ani nechtěl. „Viděl jsem Martina Adamského, který by to měl na volej a byla by to pěkná hokejová situace. Protihráč ale spadl na led dříve, než jsem mu to stihl poslat, naštěstí se to ke mně odrazilo do bekhendu a už to bylo jednoduché," popisoval Polanský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Martin Rohan z Karlových Varů, Jiří Polanský (právě střílí první gól) z Třince a brankář Karlových Varů Jan Bednář.

Historický zápis nesnížilo ani to, že Karlovy Vary proti lídrovi extraligy nasadily teprve 16letého benjamínka Jana Bednáře. „Chytal velmi dobře. Budu si ho pamatovat jako brankáře, proti kterému jsem vyrovnal klubový rekord. Taky jsem v šestnácti debutoval v extralize, takže vím, jaké to je. On se s tím popral skvěle," pochválil extraligového novice o jednadvacet let starší Polanský. „Nechci říct, že nám sebral ten bod, ale určitě pro nás byl velkou překážkou. Nejen svou výškou, která je na šestnáct let překvapivá. Ale to je současný trend, že chytají velcí gólmani," pokračoval třinecký útočník.

Třinec měl proti Varům blízko k tříbodové výře. Obzvláště, když si soupeř dal v polovině utkání při signalizovaném vyloučení Ciencialy přes celé hřiště vlastní gól do opuštěné branky. „Naživo jsem takovou situaci ještě neviděl. Jen pár let zpátky v televizi. Myslím, že v utkání Litvínova, ale už když jsme s klukama ze střídačky ten puk sledovali, tak jsme fandili, aby do branky doklouzal," smál se Polanský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

V souboji Vladimír Dravecký z Třince a Petr Stloukal z Karlových Varů.

„Nicméně tenhle moment nám paradoxně ublížil. Gól nás uklidnil, ale nejspíš i uspal. Nevím, co se s námi stalo, ale stav 3:1 už musíme udržet. Výhru v prodloužení beru jako ztrátu," zdůraznil Polanský, jenž může na první místo klubové střelecké tabulky zaútočit v pátek na ledě posledních Pardubic, kde Richard Král působí jako asistent trenéra Ladislava Lubiny (18).

Reklama

Související témata: