Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 1:4Sparta veze body z Litvínova, Pražané slaví čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Ouellet-Blain 0 : 1
20. Pech 0 : 2
40. Trávníček 1 : 2
54. Klimek 1 : 3
58. Klimek 1 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty zvítězili v 37. kole extraligy v Litvínově 4:1 a připsali si čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů. Verva nenavázala na minulé dvě venkovní výhry a před vlastním publikem už počtvrté za sebou nebodovala. Pražané uspěli na ledě Litvínova potřetí za sebou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Vstup do utkání vyšel lépe Spartě, která se ujala ve třetí minutě vedení. Po kombinaci se Smejkalem otevřel skóre obránce Blain. Pražané se pak ubránili při Pechově trestu s domácí odolali při Jurčíkově pobytu na trestné lavici.

Sedláček zůstal neprůstřelný i ve druhém oslabení Sparty po Beranově faulu. Sparta podruhé udeřila 53 sekund před koncem první třetině při signalizované výhodě. Janus ještě stihl zabránit ve skórování Formanovi, ale Vránovu dorážku doklepl za brankovou čáru Pech.

Naději dal Trávníček

V úvodu druhé části mohl zvýšit v přečíslení opět Pech, ale Janus zasáhl. Ve 26. minutě po Vránově pokusu odpálil puk z brankoviště Lukeš. Domácí odolali i při Ščotkově trestu. Odpovědět se snažil v polovině utkání Jurčík, který v 38. minutě neuspěl ani při Pechově vyloučení. Přesilovku nakonec využil tečí Graborenkovy střely kapitán Trávníček.

V úvodu závěrečného dějství nezužitkovali domácí přesilovku při Dvořákově trestu. Pražané drželi náskok a navíc byli i nebezpeční. V 54. minutě po rychlém protiútoku zvýšil z pozice mezi kruhy Klimek, který necelé tři minuty před koncem při power play do prázdné branky také dovršil výsledek.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 40. Trávníček (Graborenko, Ščotka) - 4. Blain (Smejkal), 20. Pech (P. Vrána, Forman), 54. Klimek (Buchtele, Forman), 58. Klimek (Tomáš Dvořák). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 6011 (vyprodáno).
Litvínov: Janus - Trončinský, Ščotka, Graborenko, L. Doudera, Suchánek, Baránek - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Kašpar, P. Svoboda, Helt - J. Petružálek, M. Hanzl, Trávníček - Jícha, Havelka, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
Sparta: J. Sedláček - Kalina, Blain, Delisle, Piskáček, Košťálek, Tomáš Dvořák, De la Rose - Forman, Klimek, Buchtele - Kudrna, P. Vrána, K. Klíma - Rousek, Pech, Jarůšek - Beran, Sill, Smejkal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články