Hlavní obsah

Sparta - Brno 1:4Neuvěřitelné, Sparta inkasovala při přesilovce šesti proti třem! Kometa utnula sérii proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Dočekal 0 : 1
34. Pech 1 : 1
38. Dočekal 1 : 2
44. Štencel 1 : 3
47. Erat 1 : 4
Záznam online reportáže

Zůstalo jen u snu. Hokejisté Sparty se v případě tříbodové výhry nad Kometou v předehrávce 38. kola extraligy mohli místo ní dostat na šesté místo, jenže k tomu měli hodně daleko. Brno v pražské O2 areně před více než 13 tisíci diváky vyhrálo 4:1 a ukončilo sérii tří porážek. Dva góly vstřelil útočník Dočekal a tři body si připsal obránce Štencel. Poslední gól hostů navíc vstřelil Erat ve 47. minutě při sparťanské přesilovce šesti proti třem, když kouč Pražanů Krupp odvolal gólmana Machovského na střídačku!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Komety Martin Dočekal překonává brankáře Sparty Matěje Machovského a střílí gól na 2:1.

Článek

Po opatrné úvodní pětiminutovce se jako první osmělila Kometa, za níž už nastoupila pondělní posila z Mladé Boleslavi Jakub Orsava, a z premiérové nebezpečné příležitosti otevřela skóre. Po chybě Silla našel Štencel zpoza branky Dočekala, který překonal Machovského.

A náskok hostů mohl být do první přestávky ještě vyšší. Pech se totiž ve vlastním pásmu tak dlouho mazlil s kotoučem, až mu ho sebral Erat a Spartu musel zachraňovat výborným zákrokem Machovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Brna Martin Dočekal a Jan Štencel oslavují gól na 1:0 během utkání Tipsport extraligy se Spartou. Vlevo Matěj Beran.

V prostřední třetině se Brňané stáhli do defenzivy a iniciativu přebrali domácí. Naráželi však na pozorného Vejmelku v bráně. Toho bekhendem nepřekonal unikající Rousek, Vrána pak neuspěl po obkroužení branky a Kalinu zase brněnský gólman vychytal akrobatickým zákrokem s výskokem.

Ve 34. minutě už ale kapituloval. Rousek při přečíslení našel ve druhé vlně najíždějícího Vránu, jenž zamířil přesně pod horní tyčku. Jenže z vyrovnání se Sparta radovala jen tři minuty. Čermákovu střelu Machovský vyrazil jen k Dočekalovi, jenž neměl problém trefit odkrytou klec a zaznamenal svůj druhý zásah v zápase. Do utkání na Spartě přitom 28letý útočník skóroval v probíhající sezoně jen třikrát...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Plekanec z Brna při utkání se Spartou.

Přesto mohlo být ještě před druhou sirénou srovnáno. 48 vteřin po druhém gólu Komety sevřel při závaru před Vejmelkou puk v brankovišti obránce Bartejs a sudí nařídili trestné střílení. K němu se postavil Pech, našel ale jen Vejmelkův beton, a na rozdíl od Dočekala se tak druhého gólu nedočkal.

V úvodu třetí periody navíc Pech fauloval a v následné přesilovce zvýšil Štencel nahozením od modré na 3:1, a po dvou asistencích se tak podepsal i pod třetí gól Komety. Vzápětí však Štencel zamířil na trestnou lavici, a když ho na ní doplnil Plekanec, měla Sparta k dispozici 47 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Uwe Krupp během utkání s Brnem.

A dvojnásobnou doslova, neboť trenér Sparty Krupp se rozhodl ve 46. minutě odvolat Machovského na střídačku a domácí tak hráli v šesti bruslařích proti třem. Jenže tento risk jim nevyšel. Erat totiž vyhrál buly a přes celé kluziště poslal puk do prázdné branky.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 34. Pech (Rousek) - 6. Dočekal (Štencel), 38. Dočekal (L. Čermák, Štencel), 44. Štencel (M. Erat, Plekanec), 47. M. Erat. Rozhodčí: Pražák, Hradil - D. Jelínek, Brejcha. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 13 413.
Sparta: Machovský - Blain, Kalina, Delisle, Piskáček, Košťálek, Tomáš Dvořák, De la Rose - Forman, Klimek, Buchtele - A. Kudrna, P. Vrána, Kevin Klíma - Rousek, Pech, Jarůšek - M. Beran, Sill, Smejkal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Bartejs, Barinka, D. Mikyska - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, Plekanec, Plášek - Mallet, J. Hruška, Orsava - Köhler, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský, Pokorný, Oslizlo a Horáček.

Reklama

Související témata: