Hlavní obsah

Plzeň - Chomutov 3:2Plzeň si připsala čtvrtou výhru za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Duda 0 : 1
22. Němec 1 : 1
26. Svoboda 1 : 2
32. Němec 2 : 2
42. Kodýtek 3 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili v dohrávce 18. kola extraligy Chomutov 3:2 a připsali si čtvrtou výhru za sebou. Piráti sice v zápase dvakrát vedli, ale domácí dokázali zásluhou dvou branek nejlepšího střelce Vojtěcha Němce vyrovnat a v úvodu třetí třetiny rozhodl o výhře Indiánů gólem z přesilovky Petr Kodýtek. Severočeši nenavázali na čtyři venkovní výhry za sebou a prohráli již osmý z posledních deseti zápasů proti Plzni.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují ze třetího gólu proti Chomutovu. Zleva Petr Kodýtek, Peter Čerešňák, Milan Gulaš, Miroslav Indrák a Jan Kovář.

Článek

Domácí vstoupili do utkání lehkovážně a bojovnější hráči Chomutova úspěšně narušovali jejich rozehrávku. Navíc ve třetí minutě zahrozil únikem po pravé straně plzeňský odchovanec Stránský, který táhlou střelou trefil levou tyč. V šesté minutě našel Vantuch dlouhou přihrávkou Dudu a ten rychlou střelou z levého kruhu překvapil gólmana Frodla.

Indiáni se neprobrali ani během přesilovek. V 11. minutě nezužitkovali dokonce 37 vteřin dlouhou dvojnásobnou početní výhodu. Až po jejím skončení poprvé vážněji prověřil Peterse dorážející Indrák. Poté znovu převzali iniciativu pohyblivější hosté, krátce před první sirénou jen s obtížemi zastavil Frodl na brankové čáře Sklenářův pokus.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Lépe začal Chomutov. Útočník Radek Duda se v Plzni raduje ze vstřeleného gólu.

Do prostřední části vstoupili domácí o poznání aktivněji a již po 80 vteřinách dokázal Němec opakovanou střelou vyrovnat na 1:1. Za chvíli našel Indrák ideálně před odkrytou brankou Preisingera, jehož střelu dokázal pohotově vyrazit Peters. V 26. minutě však plzeňští hráči v útočném pásmu propadli a po rychlém přečíslení skóroval přesnou střelou zápěstím z mezikruží Svoboda.

Poté znovu ovládli hru probuzení domácí. Jejich dlouhému náporu po polovině utkání Piráti neodolali a Němec tečovanou střelou o chomutovského kapitána Tomicu srovnal na 2:2. Indiáni další střelecké příležitosti nevyužili a po Kvasničkově vyloučení naopak museli ubránit čtyřminutovou přesilovou hru soupeře.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky po technickém přestupku při střídání Pirátů nejprve Kodýtek ještě mířil jen do levé tyčky, ale vzápětí už po přesné křížné přihrávce Jana Kováře drobný útočník dostal svůj tým během přesilovky poprvé v zápase do vedení 3:2.

Po Kovářově další chytré přihrávce Kaňák z prostoru mezi kruhy neprostřelil vyjetého Peterse a naopak na druhé straně pohotově vyrazil táhlý pokus Stránského z otočky Frodl. Další gólovou šanci si již hosté nevypracovali, domácí je aktivní hrou pustili jen ke krátké neúspěšné závěrečné power play.

Dohrávka 18. kola hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. V. Němec (Kodýtek), 32. V. Němec (Kvasnička), 42. Kodýtek (Jan Kovář, Gulaš) - 7. Duda (Vantuch), 26. T. Svoboda (V. Růžička ml., Buchtela). Rozhodčí: Jeřábek, Kika - Lučan, Špringl. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4554.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, N. Jones, Allen, Kaňák, Vráblík, Kvasnička - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kratěna, Kracík, V. Němec - Indrák, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Chomutov: Peters - Knot, Trefný, L. Kovář, Valach, Jank, Buchtela, Dietz - Duda, Vantuch, Tomica - T. Svoboda, V. Růžička ml., Marjamäki - J. Stránský, J. Sklenář, Raška - J. Havel, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články