Hlavní obsah

Hradec Králové - Pardubice 2:1Pardubice ztratily náskok a prohrály vyhrocené derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Dušek 0 : 1
31. Bezúch 1 : 1
59. Pavlík 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mountfieldu Hradec Králové vydřeli v sobotním vyhroceném derby s oblastním rivalem z Pardubic těsné vítězství 2:1. O výhře favorita v utkání 39. kola Tipsport extraligy rozhodl minutu před koncem obránce Filip Pavlík.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Brian Ihnačák z Pardubic a Maris Bičevskis z Hradce Králové ve vyhroceném extraligovém derby.

Článek
Fotogalerie

Poslední tým tabulky minule dokázal i přes bídnou formu na ledě oblastního rivala vyhrát a i tentokrát mu vyšel báječně vstup do utkání. Už v šesté minutě totiž rozjásal pardubické fanoušky přesným zásahem Dušek.

Překvapení se však nekonalo, i když favorit z Hradce nenasázel Dynamu ranec gólů. Náskok hostů smazal krátce po polovině duelu trefou na 1:1 Bezúch. I to by byl nejspíš pro hosty dobrý výsledek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hráči Pardubic se radují z branky na ledě Hradce Králové.

Před třetí třetinou se při příchodu na střídačku pokusil jeden z diváků napadnout pardubického trenéra Lubinu, ale pořadatelská služba zasáhla. Na ledě se pustil Rolinek do Rákose a domácí dostali možnost přesilové hry, protože kapitán Dynama dostal dvouminutový trest a domácí útočník desetiminutový.

Když ve 49. minutě neproměnil domácí Paulovič trestné střílení, vypadalo to, že by Pardubice mohly dotlačit duel do prodloužení. Nebylo jim však přáno. Minutu před koncem rozhodl vyhrocené derby Pavlík a Hradec slavil.

Tipsport extraliga, 39. kolo
Hradec Králové - Pardubice 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 31. Bezúch (Kukumberg, Vincour), 59. F. Pavlík (Cibulskis, Smoleňák) - 6. Dušek (J. Mikuš). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - L. Kajínek, K. Zavřel. Vyloučení: 6:4, navíc Rákos (Hradec Králové) 10 min. Bez využití. Diváci: 6890 (vyprodáno).
Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Rákos, Lessio - Vincour, Cingel, M. Chalupa - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Kukumberg, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.
Pardubice: M. Klouček - Holland, Eklund, Schaus, J. Mikuš, Cardwell, Budík - Horký, Mandát, Perret - Hovorka, Marosz, Rolinek - Koffer, Ihnacak, Machala - Machač, Dušek, Poulíček. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Reklama

Související témata: