Hlavní obsah

Liberec po výhře na Spartě vede ligu! Třinec vyhořel, Kometa i Plzeň slaví

Praha
Aktualizováno

Hokejová extraliga po 39. kole opět mění lídra. Po porážce Třince s Mladou Boleslaví 2:5, se díky výhře 2:1 na Spartě dostal do čela tabulky Liberec. Na Litvínovu potřetí v sezóně ztroskotaly Vítkovice, které na severu Čech prohrály vysoko 1:5. To pátá Plzeň se dál veze na vítězné vlně, když v derby smetla Karlovy Vary 5:1. Šestá Kometa vyválčila výhru nad Zlínem 4:2 a Olomouc zvítězila nad předposledním Chomutovem 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Uwe Krupp během utkání s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Liberec potvrdil, že na Spartu umí. O čtvrté výhře z posledních pěti duelů s pražským týmem rozhodl necelé čtyři minuty před koncem Lenc. Za domácí poprvé nastoupil lotyšský útočník Roberts Bukarts, který přišel výměnou za kapitána Vránu. Céčko převzal obránce Piskáček, ale ani pod jeho vedením se Sparta nevymanila z pozice jednoho z nejhorších týmů na vlastním ledě.

Ani Vrána ale nezažil povedenou premiéru v novém působišti. V dresu Třince nebodoval a Oceláři utrpěli s Mladou Boleslaví nejvyšší domácí porážku v sezoně. Aktuálně druhý tým tabulky prohrál potřetí z posledních čtyř duelů. To Středočeši navázali na poslední domácí výhru s Hradcem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Petr Vrána odehrál první zápas v dresu Třince.

Vítkovice po dvou výhrách tvrdě narazily v Litvínově. Severočeši po debaklu v Plzni smetli Ostravany 5:1 a porazili je i potřetí v sezoně. Verva se bodově se dotáhla na devátou Spartu a po čtyřech porážkách doma slaví výhru.

Rozjetá Plzeň už ztrácí na čtvrté Vítkovice jen bod a má oproti nim ještě čtyři neodehrané zápasy k dobru. Střeleckou formu Indiáni potvrdili i v Karlových Varech. Po předchozí kanonádě proti Litvínovu 7:1 tentokrát vyhráli 5:1. Dvakrát se trefil Eberle. Vítězná série Plzně čítá už šest zápasů. Energie prohrála devátý z posledních deseti zápasů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Plzně oslavují gól v Karlových Varech.

Kometa, premiérově se Zbyňkem Michálkem v sestavě, potřetí v sezoně porazila Zlín. K vítězství pomohl dvěma góly ex-zlínský Köhler. V brance hostů se naopak představil donedávna brněnský gólman Kašík. Brno si díky výhře upevnilo šestou příčku, Zlín ztrácí na desátý Litvínov tři body.

Sedmá Olomouc poprvé v sezoně porazila Piráty a ukončila sérii čtyř domácích porážek. Dlouho vyrovnaný duel rozhodly ve třetí třetině branky Jergla a Knotka.

39. kolo hokejové extraligy
Třinec - Ml. Boleslav 2:5
Branky: 36. Chmielewski, 55. Růžička - 18. Látal, 24. Žejdl, 38. Kousal, 41. Němeček, 51. Skalický
Sparta - Liberec 1:2
Branky: 37. Košťálek - 13. Ordoš, 57. Lenc
Litvínov - Vítkovice 5:1
Branky: 7. Hübl, 8. Jurčík, 43. Petružálek, 44. Hanzl, 54. Jícha - 19. Olesz
Karlovy Vary - Plzeň 1:5
Branky: 40. Mikuš - 25. Eberle, 29. Gulaš, 47. Straka, 55. Eberle, 56. Indrák
Brno - Zlín 4:2
Branky: 10. Mueller, 22. Köhler, 33. Köhler, 55. Holík - 19. Fořt, 27. Kubiš
Olomouc - Chomutov 3:1
Branky:  15. Ostřížek, 50. Jergl, 57. Knotek - 11. Dlouhý

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice