Hlavní obsah

Šedesát minut dřete jako hovada a v závěru dostanete gól. Je to frustrující, štve kapitána Sparty

Praha

Neskrýval rozčarování. Obránce Jan Piskáček vyjel do nedělní extraligové bitvy s Libercem s céčkem na dresu, jenže vítězný zápas si nový kapitán hokejistů Sparty neužil. Po gólu Radana Lence v samém závěru nezapsali Pražané do tabulky ani bod. Přitom proti Bílým Tygrům předvedli kvalitní výkon. "Céčko budu nosit hrdě," říkal po zápase. Porážka jej však viditelně štvala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radan Lenc z Liberce dává vítězný gól. Sparťané Jan Piskáček (vlevo), Erik De La Rose a brankář Matěj Machovský mu nedokázali zabránit.

Článek
Fotogalerie

Jak jste viděl rozhodující gól?

Udělali jsme malou chybu v předbrankovém prostoru. Bek vystřelil od modré, puk se odrazil a přišla dorážka...

Těsně jste prohráli, přitom v druhé polovině utkání jste byli aktivnějším a důraznějším týmem.

Liberec hraje rychle a aktivně. Bylo to nahoru dolů. Myslím, že to byl super zápas pro diváky. Vyhrát mohly oba týmy, bohužel to bylo o jednom šťastném gólu.

Který necelé čtyři minuty před koncem vstřelili hosté.

Je to lehce frustrující. Šedesát minut dřete s prominutím jako hovada a pak v závěru dostanete gól. Snažíme se odrazit, co nejvíc to jde, jenže tyhle maličkosti nás srážejí dolů. Dneska by byl jeden bod zlatý a v prodloužení bychom si zahráli o druhý.

Poprvé jste nastoupil v roli kapitána. Doléhala na vás zodpovědnost?

Je to samozřejmě závazek, ale máme tady spoustu kluků, kteří céčko mohli dostat. Jsem moc rád, že ho mám já, a budu ho nosit hrdě. Ale jinak to byl normální zápas, jako kdybych céčko neměl, akorát máte v zápase na dresu písmeno navíc.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec