Hlavní obsah

Kašík se Brnu nepomstil. Pro mě byl emotivnější zápas za Kometu ve Zlíně, tvrdí

Brno

Stál proti hokejistům Brna, kde mu nedávné angažmá vůbec nevyšlo. Brankář Zlína Libor Kašík se navzdory solidnímu výkonu svému předchozímu zaměstnavateli za nucený odchod nepomstil, Berani podlehli v prestižním extraligovém utkání obhájcům titulu na jejich kluzišti 2:4.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík v duelu s Brnem.

Článek

„Já bych o snaze pomstít se Kometě nehovořil. Bral jsem zápas v Brně jako každý jiný. Vždyť jsme si tady s nikým neudělali nic špatného. Abych řekl pravdu, pro mě bylo mnohem emotivnější utkání na konci loňského roku za Kometu ve Zlíně," prozradil Kašík.

Tvrdil, že dal do nedělního duelu v brněnské hale maximum. „Byli jsme favoritovi vyrovnaným soupeřem. Až poslední třetina nám trochu utekla," lituje.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík inkasuje v Brně třetí gól.

Kašík musel skousnout, že tři ze čtyř gólů mu vstřelili někdejší zlínští spoluhráči Köhler a Holík. Köhler ho překonal dokonce dvakrát. „Tak se to někdy přihodí. Béďa Köhler měl i trochu štěstíčka, byl dokonce blízko hattricku. Ale to se při jeho další tutovce drželo pro změnu i mě, na poslední chvíli jsem puk vytěsnil nad horní tyčku," líčí.

Na rozdíl od předchozích krátkých angažmá v ruském Chabarovsku a v Brně se mu zatím ve Zlíně, kde brankářsky v minulosti vyrostl, nyní daří. „Snad jsou se mnou spokojeni," doufá. Před poslední čtvrtinou základní části extraligy však klesli Berani v tabulce na jedenáctou příčku, která už nebude znamenat účast v předkole play off. „My ale pevně věříme, že se do elitní desítky vrátíme. Propočítali jsme si, že by to mělo být reálné. Ale musíme to samozřejmě potvrdit na ledě," uvědomuje si Kašík.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík inkasuje třetí gól, Jakub Šlahař neúspěšně blokuje střelu.

Po střetnutí s Kometou ho navzdory prohře pochválil zlínský asistent Martin Hamrlík. „Pochytal toho spoustu. Držel nás nad vodou, díky němu jsme mohli až skoro do konce utkání pomýšlet na dobrý výsledek," má jasno.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice