Hlavní obsah

Sparta nastoupí ve speciálních dresech! Bez reklam a se jmény 191 zesnulých hrdinů

V minulosti už oblékali dresy připomínající policejní, hasičské či záchranářské uniformy, byli oděni i do vojenských maskáčů. I v letošním jubilejním desátém ročníku akce Sparta vzdává hold věnuje pražský hokejový klub na začátku února dva své zápasy členům integrovaného záchranného systému (IZS) a Armády České republiky (AČR). Tentokrát těm, kteří při výkonu služby přišli o život.

Foto: www.hcsparta.cz

Speciální dresy, které hokejisté Sparty obléknou v nedělním duelu s Plzní.

Článek

Desátý ročník akce s podtitulem „Pocta hrdinům“ vyvrcholí dvěma domácími zápasy Sparty – v pátek 1. února od 18:30 proti Vítkovicím a o dva dny později od 15:00 (slavnostní ceremoniál odstartuje o půl hodiny dříve) proti Plzni.

Právě proti Západočechům nastoupí sparťané ve speciálních dresech, které tentokrát budou bez reklam. Objeví se na nich naopak jména všech 191 padlých hrdinů IZS a AČR, kteří padli při výkonu služby od vzniku České republiky do konce roku 2018, ať už v ČR, nebo na zahraničních misích v případě českých vojáků.

„Chceme vzdát hold členům všech jednotek, kteří v rámci výkonu služby položili to nejcennější, co měli. Svůj život,“ uvedl předseda představenstva Sparty Petr Bříza, který stál v roce 2009 u vzniku tohoto ojedinělého projektu.

Hrané dresy se poté budou tradičně dražit v aukci. Její výtěžek bude přidán k výnosu z dražby výročních dresů a společně poputují na konto Nadace policistů a hasičů, Asociace zdravotnických záchranných služeb ČR a Vojenského fondu solidarity. Na tato konta poputuje i část výtěžku ze vstupného – vedle běžných fanoušků navštíví oba zápasy více než 12 tisíc členů IZS a AČR.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice