Hlavní obsah

Smlouvy dodržíme, vyloučil Huml, že by Chomutovští nenastoupili k extraligovému zápasu

Brno

V neděli padli po boji v Olomouci, ale o dva dny později utrpěli hokejisté Chomutova v dalším extraligovém duelu v Brně krutý debakl (1:7). Kapitán Pirátů Ivan Huml ovšem odmítl, že by za mizerným výkonem jeho týmu stála ekonomická nejistota severočeského klubu, který dluží hráčům výplaty za poslední tři měsíce.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Karel Vejmelka inkasuje gól od chomutovského Adama Rašky.

Článek

„Na to se nemůžeme vymlouvat. Vždyť jsme dokázali odehrát s Kometou výtečnou úvodní třetinu. Jenže pak jsme dostali druhý a třetí gól, a úplně jsme zkolabovali. Nakonec z toho byla ostuda," netají Huml rozčarování.

Chomutovští nastoupili bez devíti stabilních hráčů, kteří tím ale prý rozhodně neprotestují proti neobdrženým financím. „Kluci jsou zranění a nemocní," vysvětlil Huml absence brankáře Peterse, obránců Šticha s Flemmingem a útočníků Tomici, Růžičky ml., Vantucha, Klhůfka, Stránského či Sklenáře. „Přijeli jsme se spoustou hráčů z první ligy a juniorů, ale přesto jsme měli odehrát mnohem lepší utkání. Ke konci mi připadalo, že Kometa hrála snad na padesát procent, a přesto nám skoro nepůjčila puk," vadí zkušenému útočníkovi.

Foto: Václav Šálek, ČTK

První a kuriozní gól v dresu Komety dává tělem Jakub Orsava (na zemi) dále na snímku jsou (zprava) Tomáš Svoboda z Chomutova, Martin Šťovíček z Chomutova, Silvester Kusko z Brna a Bohumil Jank z Chomutova a (zleva) chomutovský brankář Dominik Pavlát a Tomáš Vondráček z Brna.

Huml přiznal, že by byl rád, kdyby se napjatá situace ohledně financí v Chomutově co nejdřív vyřešila. „Pro závěr sezony bychom potřebovali klid a stabilitu. Není to ovšem v našich rukách," má jasno. Odmítá ovšem, že by hráči chystali razantní krok v podobě bojkotu extraligového zápasu, kdyby aspoň část peněz v dohledné době nedostali. „O tom se spekulovalo v novinách, ale není to pravda. Nedojde k tomu. Porušovat smlouvu rozhodně nebudeme," dušuje se.

Podle něj pracuje tým na trénincích na sto procent. „Všichni makají, avšak kvůli rozsáhlé marodce nám poslední dobou bohužel chybí větší kvalita. Proto netrpělivě vyhlížíme reprezentační pauzu, v ní se snad dá většina zraněných a nemocných hráčů zdravotně dohromady," doufá Huml.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Chomutovský brankář Dominik Pavlát v akci.

Kouč chomutovských hokejistů Vladimír Růžička připustil, že situace v klubu je složitá. „Ale na naše výkony nemá vliv. Kluci jdou do zápasů naplno a ani na jejich tréninkovou morálku si nemohu stěžovat. Samozřejmě že bych byl rád, kdyby se brzy našlo řešení, ale to je věc majitelů klubu," tvrdí.

Sám prý přemýšlí především o tom, jak odlepit mužstvo z nelichotivé třinácté příčky, která by na konci sezony znamenala účast v baráži o udržení. „Jenže v posledních třech týdnech nás postihla řada zranění, k tomu se přidaly angíny a chřipky. Potřebujeme, aby se hráči zcela vyléčili, protože nás zřejmě čeká dlouhá sezona, a my v jejím závěru budeme potřebovat zdravé hokejisty. Někteří kluci by už ale mohli v pátek proti Hradci naskočit," uvítal by rozšíření kádru Růžička, který nyní dává příležitost mladým borcům. „Řada z nich rozhodně nezklamala," těší ho.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Chomutova Vladimír Růžička během utkání v Brně.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články