Hlavní obsah

Chomutov - Hradec Králové 1:3Hradec Králové i počtvrté v sezoně porazil Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Pavlík 0 : 1
28. Koukal 0 : 2
37. Sklenář 1 : 2
44. Pavlík 1 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 41. kole extraligy Chomutov na jeho ledě 3:1 a vyhráli tak i čtvrtý vzájemný duel v sezoně. Dvěma góly přispěl k úspěchu Východočechů mladý střelec Radovan Pavlík. Předposlední Piráti popáté za sebou nebodovali.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Hradce Králové Brandon Maxwell, ilustrační snímek.

Článek

Utkání sice začalo z obou stran hodně aktivně, ale ani jeden celek se nemohl dostat to vyložené šance. Až v sedmé minutě Růžička vybídl před brankou Havla, který však gólmana Maxwella ranou z první nepřekonal. Na druhé straně sám před Petersem selhal Miškář. V závěru úvodního dějství během přesilové hry Sklenář pohotovou tečí minul odkrytou branku hostů.

Na první gól se čekalo do 26. minuty, kdy střelu Cingela úspěšně tečoval Radovan Pavlík. Zanedlouho na něho navíc navázal Koukal během nabídnuté početní výhody a zajistil hostům dvoubrankový náskok.

Po polovině duelu Havel v úniku vybojoval pro svůj tým přesilovku, v níž však všechny pokusy Pirátů lapil Maxwell. Strážce hostující branky si však vybral slabou chvíli ve 37. minutě, když se nechal od Sklenáře nachytat na první tyčce a bylo to 1:2.

Piráti v nástupu do třetího dějství neuspěli ve zbytku přesilovky, kterou si vybojovali před pauzou, takže mohl udeřit Mountfield v čele s Radovanem Pavlíkem, který proměnil samostatný únik. Nedlouho po sobě měli hosté možnost zvýšit ve dvou početních výhodách, skórem ale nepohnuli.

Pět minut před koncem základní hrací doby mohli Piráti oživit naději na zvrat, když měli k dispozici minutu a 53 vteřin v pěti proti třem, čehož ale ve vyhrocené atmosféře a během power play v šesti proti třem nevyužili.

41. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - Mountfield Hradec Králové 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 37. J. Sklenář (Chrpa, Dietz) - 26. R. Pavlík (Cingel, Vincour), 28. Koukal (Vincour, Smoleňák), 44. R. Pavlík. Rozhodčí: Hribik, Kika - J. Frodl, V. Hanzlík. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 2984.
Chomutov: Peters - Valach, L. Kovář, Knot, Dietz, Buchtela, Jank - J. Havel, V. Růžička ml., J. Sklenář - T. Svoboda, Huml, Marjamäki - Duda, Raška, Tomica - Chrpa, Gut, T. Koblížek. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Rákos, Lessio. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Reklama

Související témata: