Hlavní obsah

Útočník Kloz chce po litvínovské epizodě pomoci Pardubicím

Pardubice

Pestré sportovní období prožívá hokejový útočník Jan Kloz. Během posledních deseti měsíců vystřídal už čtyři kluby a momentálně působí v Pardubicích. A před závěrem sezony má jediný cíl: pomoci východočeskému celku k záchraně v extralize.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hráči Pardubic se radují z branky na ledě Hradce Králové.

Článek

Kloz dlouho hrál za prvoligové týmy Slovanu Ústí nad Labem a Litoměřic. Loni hájil barvy Kladna, s nímž si zahrál i baráž o extraligu. Středočeši ale nepostoupili a zkušený hráč nedostal od kladenského klubu, jehož majitelem je bývalý Klozův spoluhráč Jaromír Jágr, nabídku na prodloužení angažmá.

Celé léto se připravoval individuálně v Litoměřicích a na začátku sezony z toho vzešlo působení v tamním klubu. Kloz se stal jedním z nejproduktivnějších hráčů první ligy, což neuniklo ani zájmu ze strany extraligového Litvínova. Odehrál za něj tři zápasy v extralize formou střídavých startů z Litoměřic.

Těsně před uzávěrkou přestupů si Kloze vyhlédli zástupci Pardubic při doplňování kádru pro finiš sezony. Za Dynamo Pardubice už stihl nastoupit do dvou zápasů, ale bodového zisku se nedočkal.

„S Libercem jsme prohráli 0:1 a v Litvínově 1:2. V defenzivě to nebylo špatné. Bohužel se ukázalo, že pardubickou slabinou je koncovka. Doplatili jsme na neproměňování šancí," shrnul Kloz, co nejvíce trápí poslední celek extraligové tabulky.

V jedenatřiceti letech je v extralize nováčkem, o to větší chuť má do hry. „Vážím si toho, že jsem se dostal do nejvyšší soutěže i v pokročilejším hokejovém věku. A děkuji Litoměřicím, kde jsem se cítil výborně, za šanci bojovat v extralize. Je to velká výzva," líčil nový muž v pardubické sestavě.

Východočeský tým je reálně ohrožen nucenou účastí v baráži o udržení. Pokud do ní zasáhne i Kloz, bude to pro něj tedy druhá baráž po sobě. „Loni jsem ji poznal v dresu Kladna z pozice prvoligového klubu, kdežto teď by to bylo ze strany extraligového celku," porovnal útočník obě situace.

Extraliga pokračuje pro Pardubice ve středu 13. února.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín