Hlavní obsah

Chomutov - Litvínov 4:1Chomutov vyhrál derby a prolomil sérii nezdarů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Duda 1 : 0
28. Stránský 2 : 0
39. Svoboda 3 : 0
43. Hanzl 3 : 1
48. Raška 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili ve 43. kole extraligy Litvínov 4:1 a ukončili tak sérii šest porážek. Piráti si ve vyhroceném podkušnohorském derby pomohli dvěma přesilovkovými góly a přiblížili se v tabulce dvanáctým Karlovým Varům na pět bodů. Litvínov je i nadále desátý.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radek Duda z Chomutova se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Regionální derby začalo zostra, takže se téměř nehrálo v pěti na obou stranách, což vyhovovalo více Chomutovu. Nejprve Tomica během vlastního oslabení nevyužil úniku, následně však v přesilové hře Duda překvapil Januse střelou z nulového úhlu a otevřel skóre utkání.

Litvínovští nesrovnali ani ve dvou po sobě jdoucích početních výhodách, přestože Kašpar mířil do "prázdné".

V první třetině padlo 24 trestných minut a v podobném duchu začala i druhá dvacetiminutovka. Litvínov svou přesilovku nevyužil, Piráti však faul hostů potrestali díky Stránského střele mezi Janusovy betony. Snížit mohli Lukeš nebo Hübl, ani jeden si však s Petersem v dobrých příležitostech neporadil. Ve 39. minutě navíc přiblížil domácí výhře Svoboda.

Ve 43. minutě se hostům podařilo snížit, když se za Petersova záda odrazila střela Pichého, kterou do branky usměrnil bruslí Hanzl. Videorozhodčí gól Litvínova potvrdil. Na dostřel mohl dostat svůj tým Trávníček, jenž však před odkrytou brankou přestřelil.

Naopak na druhé straně zakončil pod horní tyčku Raška a definitivně zlomil litvínovský odpor. V závěru domácí výsledek i přes dvě oslabení a hru ve třech kontrolovali.

Hokejová Tipsport extraliga - 43. kolo
Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Duda (Vantuch, Dietz), 28. J. Stránský (Sklenář, V. Růžička ml.), 39. T. Svoboda (V. Růžička ml., L. Kovář), 48. Raška (J. Stránský, Knot) - 43. M. Hanzl (Piché). Rozhodčí: Pešina, Horák - Pešek, O. Polák. Vyloučení: 8:6, navíc Trončinský (Litvínov) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 5125.
Chomutov: Peters - Knot, Jank, Buchtela, L. Kovář, Zeman, Dietz, Valach - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Vantuch, Marjamäki - J. Stránský, Raška, Tomica - Klhůfek, Chlouba, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Litvínov: Janus - Trončinský, Ščotka, Graborenko, Piché, Hunkes, L. Doudera - J. Petružálek, Gerhát, Trávníček - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Kašpar, J. Mikúš, Helt - Jurčík, M. Hanzl, Havelka. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice