Hlavní obsah

Třinec - Hradec Králové 1:5Hradec uspěl v souboji o třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Koukal 0 : 1
12. Galvins 1 : 1
19. Graňák 1 : 2
42. Rákos 1 : 3
46. Rosandič 1 : 4
48. Paulovič 1 : 5
Záznam online reportáže

Hradec Králové vyhrál ve 44. kole hokejové extraligy v Třinci 5:1 a vystřídal ho v tabulce na třetím místě. Východočeši rozhodli definitivně zápas v rozmezí 42. až 48. minuty, kdy třemi góly stanovili konečnou podobu výsledku. Gól a přihrávku si připsali Mislav Rosandič a Matěj Paulovič. Oceláři utrpěli nejvyšší porážku sezony a poslední dva zápasy ztratili doma se skóre 3:10.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hradečtí se radují z druhého gólu proti Třinci.

Článek

Třinecký trenér Václav Varaďa proházel po minulé prohře s Libercem složení všech formací a první polovinu úvodní třetiny se hrál svižný hokej. Diváci viděli hlavně boj bez šancí, přesto padl gól. Domácí nechali na chvíli mezi kruhy volného Koukala, jenž se trefil nad vyrážečku Hrubce.

Třinec za 45 sekund vyrovnal. Obránce Galvinš podpořil útok a z levého kruhu se trefil přesně do horního rohu. Hradec udeřil v závěru první třetiny z další nenápadné akce. Na modré čáře si vyměnili puk obránci Rosandič s Graňákem, jehož přízemní střela skončila v brance. Hosté mohli do šaten odcházet ještě veselejší, ale Hrubec zneškodnil sólo Pavlíka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Hradce Králové Jaroslav Pavelka při utkání v Třinci.

Královéhradečtí na začátku prostřední třetiny dvakrát zahrozili v přesilové hře, pokusy Cingela i Rákose z předbrankového prostoru ale se skóre nepohnuly. Třinec několikrát přečíslil obranu soupeře bez efektu - Růžička minul branku, Hrňu vychytal Pavelka, Roth prováhal ideální moment k zakončení a vracející se obránci ho obrali o "gólovku". Hosté se po srážce domácích hráčů Novotného s Douderou dostali dokonce do brejku čtyři na jednoho, ale v závěru akce ani nevystřelili.

Domácí trenér Varaďa před závěrečným dějstvím opět zamíchal se všemi útoky, ale už ve 42. minutě zvýšil zblízka osamocený extřinecký Rákos. Další ránu zasadil domácím Rosandič, jehož střelu od levého hrazení Hrubec přes klubko hráčů neviděl. Pověstný hřebíček přibil v početní výhodě Paulovič. Sám dal ještě i šestý gól, ale krátce po závěrečném klaksonu.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 1:5 (1:2, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 12. Galvinš (Š. Novotný) - 11. Koukal (Paulovič, Linhart), 19. Graňák (Rosandič), 42. Rákos (Vopelka, M. Chalupa), 46. Rosandič (Vopelka, F. Pavlík), 48. Paulovič (Cibulskis, Zámorský). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení: 4:2, navíc Polanský (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4593.
Třinec: Hrubec - Roth, Galvinš, Matyáš, Gernát, D. Musil, M. Doudera, Adámek - M. Růžička, Polanský, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Werek - Svačina, P. Vrána, M. Kovařčík - O. Kovařčík, Š. Novotný, Dravecký. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.
Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Graňák - Paulovič, Koukal, M. Chalupa - Dragoun, Cingel, R. Pavlík - Smoleňák, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Rákos, Lessio. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Reklama

Související témata: