Hlavní obsah

Plzeň nadělovala v Pardubicích, boj o desítku slibuje velké drama

Praha
Aktualizováno

Hokejová extraliga měla v neděli na programu kompletní porci sedmi zápasů 45. kola. Liberec si po výhře v Mladé Boleslavi drží v čele stále pětibodový náskok na Plzeň, která si zastřílela na ledě Pardubic. Třetí Hradec Králové je po výhře v Karlových Varech dál pozadu o šest bodů. Slušná tlačenice se tvoří na hranici postupové desítky - sedmá Sparta a osmá Boleslav mají tříbodový náskok na trojici Zlín, Litvínov a Olomouc.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Plzeňští hráči (zleva) Lukáš Pulpán a Roman Vráblík se radují z branky na ledě Pardubic.

Článek
Fotogalerie

V repríze loňského finále mezi Třincem a Brnem dal jediný gól už v čase 1:41 obránce Ondřej Němec. Gólman Komety Marek Čiliak chytal po návratu z KHL třetí zápas a udržel první čisté konto. Oceláři promarnili v utkání i 106 sekund dlouhou výhodu pět na tři a prohráli po reprezentační přestávce tento týden doma všechny tři zápasy se skóre 3:11.

Hokejisté vedoucího Liberce napravili páteční domácí zaváhání se Zlínem a v duelu 45. kola extraligy vyhráli na ledě nedalekého rivala Mladé Boleslavi 4:1. U všech gólů Bílých Tygrů byl útočník Michal Birner; jeden sám dal a na další tři přihrál. Středočeši po sérii pěti výher podruhé za sebou nebodovali a zásluhou lepšího skóre je na sedmé příčce přeskočila Sparta.

Sparta v Chomutově sice promarnila vedení 2:0 po dvou třetinách, ale po 61 vteřinách nastavení rozhodl útočník Lukáš Pech. Hosté tak navázali na těsnou páteční výhru z Mladé Boleslavi a drží si pozice, které zaručují účast v předkole play off. Piráti bodovali potřetí za sebou, ale zůstávají předposlední.

Plzeň i Hradec pokračují v pronásledování

Druhá Plzeň deklasovala poslední tým extraligy Pardubice 8:3. Až do poloviny bylo utkání vyrovnané, ale pak hosté během sedmi minut vstřelili pět branek. Dva góly dali plzeňský Kodýtek a pardubický Ihnacak, u jehož zásahů si připsal pokaždé asistenci brankář Klouček. Plzeň na vedoucí Liberec dál ztrácí pět bodů.

Hradec Králové zvítězil v Karlových Varech 4:1. V tabulce desátá Energie ztratila pátý zápas v řadě, Východočeši naopak vyhráli potřetí za sebou a vždy venku. Ze třetího místa ztrácí šest bodů na Liberec. Dvěma góly se na výhře Mountfieldu podílel reprezentační bek Filip Pavlík.

Zlín jako jediný uspěl doma

Senzační obrat předvedli hokejisté Litvínova v Olomouci. Hosté ještě na začátku 38. minuty prohrávali 1:3, v zápase je ale zachránil 57 vteřin před koncem třetí třetiny obránce Marek Trončinský. V čase 62:41 pak rozhodl o druhém bodu pro hosty další zadák Jan Ščotka. Dva góly domácích dal David Ostřížek.

Zlín porazil Vítkovice 5:2 a Berani jako jediný tým kompletního dnešního programu dokázali vyhrát doma. Po obratu z 1:2 uspěli počtvrté za sebou a na hraně desítky se srovnali shodně na 65 bodech s Litvínovem a Olomoucí, která je průběžně jedenáctá kvůli nejhoršímu skóre. Dva góly vítězů dal útočník Tomáš Fořt, navrch přidal i asistenci.

45. kolo hokejové extraligy
Třinec - Brno 0:1
Branka: 2. O. Němec.
Karlovy Vary - Hradec Králové 1:4
Branky: 28. Flek - 7. Paulovič, 12. a 30. F. Pavlík, 53. Nedomlel.
Chomutov - Sparta 2:3 v podl.
Branky: 41. Klhůfek, 44. Koblasa - 15. Rousek, 39. Buchtele, 62. Pech.
Ml. Boleslav - Liberec 1:4
Branky: 2. Žejdl - 1. Lenc, 30. Hudáček, 37. Valský, 59. Birner.
Pardubice - Plzeň 3:8
Branky: 6. a 27. Ihnačák, 47. Horký - 5. Eberle, 27. Kindl, 28. a 31. Kodýtek, 32. Jones, 34. Vráblík, 50. Indrák, 53. Moravčík.
Olomouc - Litvínov 4:5 v prodl.
Branky: 18. a 25. Ostřížek, 26. Laš, 45. Handl - 22. Válek, 38. Hanzl, 40. Kašpar, 60. Trončinský, 63. Ščotka.
Zlín - Vítkovice 5:2
Branky: 1. Ondráček, 19. Šlahař, 36. a 50. Fořt, 60. Fryšara - 4. Roman, 18. Olesz.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články