Hlavní obsah

O výhře nad Slavií rozhodl v nájezdech Brabenec

Jirka G. NovákSport.cz

Přes hodinu a půl čekali návštěvníci Sazka Areny na gól v zápase 44. kola hokejové extraligy mezi pražskou Slavií a Českými Budějovicemi. Po dvě třetiny nudný zápas oživilo až třetí dějství, ve kterém padly čtyři branky. Na dvě trefy Slavie dokázali hosté odpovědět stejnou měrou, a tak o vítězi nakonec rozhodly až samostatné nájezdy. Ten rozhodující proměnil budějovický Kamil Brabenec.

Článek

V utkání nastoupili na obou stranách náhradní brankáři a jak Hronek na straně domácích, tak budějovický Chábera se po většinu první třetiny moc nerozehřáli. Snad jen Hronek se trochu zapotil při dvou šancích Květoně krátce po sobě během deváté minuty. Hosté měli sice v úvodní dvacetiminutovce čtyři přesilové hry, ale jejich převaha byla spíš jen formální záležitostí.

Blízko gólu byl v 27. minutě těsně po návratu hostujícího Sailera z trestné lavice Dlouhý. Nedokázal si ale před Cháberou rychle poradit s pukem, který se k němu nečekaně odrazil. Chvilku před druhou sirénou zase před budějovickým gólmanem dotíral ještě Hruška, v brance však nakonec skončila pouze jeho rukavice.

Skóre otevřelo Vašíčkovo nahození

První branka zápasu padla až v 45. minutě a to hodně kuriózním způsobem. Vašíček nahodil puk takřka z levého rohu kluziště přesně podél brankové čáry a ten se odrazil od levého betonu brankáře Chábery rovnou za jeho záda. Za necelou minutu už to bylo o dva góly. Dlouhý objel branku a z otočky trefil přesně švihem do horního růžku budějovické svatyně. Hosté přidali na aktivitě a osm minut před koncem snížil dělovkou od modré Mucha.

Uběhlo něco přes minutu a bylo srovnáno. Hudec ujel po pravé straně, vylákal na sebe Hronka, a předložil brankovou lahůdku Brabencovi.Hosté převzali otěže zápasu - Brabenec pálil zleva těsně vedle, Mertl donutil Hronka k akrobatickému skoku. Na druhé straně se bekhendem nepovedlo zakončit Beránkovi.

Nevyužité příležitosti na obou stranách v prodloužení pak znamenaly, že o vítězi rozhodnou samostatné nájezdy. Těch se nakonec muselo na obou stranách jet sedm, přičemž za hosty se trefili Šimánek a v závěru vítězně Brabenec. Za Slavii uspěl jen Červenka.

Slavia Praha - Mountfield České Budějovice 2:3 v sam. nájezdech (0:0, 0:0, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 45. Vašíček (Graňák), 46. Dlouhý (Vondrka) - 52. Mucha (Brabenec), 53. Brabenec (M. Hudec), rozhodující sam. nájezd Brabenec. Rozhodčí: Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:3. Bez využití. Diváci: 4741.
Slavia: Hronek - Hlavačka, Kolařík, Kadlec, Vašíček, Graňák, Jass - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Sup - Vondrka, Rataj, Dlouhý - Kubeš, L. Havel, Doležal. Trenéři: V. Růžička, Weissmann a Kalous.
Č. Budějovice: Chábera - Toman, Gřegořek, Mucha, Vydarený, Bolf, Kutlák - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Krajči, Mertl, Kotrla - Šimánek, Stantien, Sailer - Gulaš, L. Květoň. Trenéři: Jandač a Kupka.

Reklama