Hlavní obsah

Kdybych věděl, že budu chytat tak dobře, oženil bych se dříve, culil se olomoucký hrdina Lukáš

Olomouc

Hokejisté Olomouce zdolali ve 47. kole extraligy lídra z Liberce 1:0 a připsali si tak tři důležité body v boji o play-off. Lví podíl na překvapivém úspěchu Kohoutů měl gólman Jan Lukáš, který v bráně nahradil zraněnou jedničku Slováka Branislava Konráda a poprvé v sezóně vychytal čisté konto.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš předvedl skvělý výkon

Článek

Jak chutná čisté konto proti vedoucímu týmu soutěže?

Potěší to, ale hrajeme o play-off a tak mnohem podstatnější jsou získané body. Myslím, že nám hodně pomohou. Výhra na Spartě a tato by nás měly nakopnout a já věřím, že v dobrých výkonech i výsledcích budeme pokračovat.

Nedávno jste vstoupil do svazku manželského. Jako „ženáč" slavíte první výhru...

Je to tak. Kdybych věděl, že budu takto chytat, asi bych se oženil dříve.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Olomouce Jan Lukáš, Lukáš Krenželok z Liberce a David Škůrek z Olomouce.

Podle velkého počtu zákroků to pro vás byla asi těžká šichta. Cítil jste to tak?

Ani ne. Byl jsem od začátku docela v tempu, chytil jsem pár střel, a to mi dodalo potřebné sebevědomí. Na druhé straně, do brány jsem se postavil zhruba po třech týdnech, takže jsem ani nevěděl, co od sebe mám čekat. Naštěstí to vyšlo a za to jsem rád.

Za stavu 0:0 jste zlikvidoval Birnerovi trestné střílení. Věřil jste si na něj?

Určitě. Hrávali jsme spolu ve Lvu, a tak těch nájezdů na mě docela dost najezdil.

Čelit jste musel i spoustě nebezpečným závarům?

Kolikrát jsem nevěděl, kde puk vyplave. Naštěstí mě to dneska trefovalo a kluci to v těch situacích důrazně odpracovali. Musím říct, že obětavost, s níž jsme k těm soubojům před bránou dnes přistupovali, nás nakopla, a i proto jsme získali body.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Libor Hudáček z Liberce a brankář Olomouce Jan Lukáš.

Co dalšího rozhodlo o tom, že jste vyhráli?

Asi to, že jsme zvládli naše oslabení. Liberec je totiž v přesilovkách velmi silný. My jsme to však při nich dobře vyklepali, nedovolili jim nějaké razantní zakončení, a to bylo klíčové.

Na kontě máte zatím jen sedmnáct startů v letošním extraligovém ročníku. Proti Liberci jste však chytal už potřetí. Oba předchozí zápasy jste prohráli, když poprvé jste inkasoval čtyřikrát, podruhé pětkrát. Dalo se zkušeností z nich nyní využít?

Věděl jsem, že mají tlak do brány a snažil jsem se na to připravit. I přesilovky, v nichž nám nějaké góly nastříleli, jsem si promítal v hlavě. Zkrátka, všechno, co jsem o Liberci věděl, jsem se snažil nějakým způsobem hlídat a povedlo se. Chytalo se mi opravdu výborně. Z mého pohledu to byl zkrátka fajn zápas.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín