Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 2:4Zlín získal v Pardubicích důležité body v boji o desítku. Jubilant Sýkora se snažil marně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kulda 0 : 1
12. Honejsek 0 : 2
28. P. Sýkora 1 : 2
36. Ferenc 1 : 3
56. Eklund 2 : 3
59. Fořt 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic prohráli v nedělním utkání 48. kola Tipsport extraligy na domácím ledě se Zlínem 2:4. Hosté vyhráli šestý vzájemný souboj v řadě a získali důležité body v boji o desítku. Naopak poražení zůstávají beznadějně na posledním místě tabulky.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík je na lopatkách, pardubický Tomáš Rolinek do něj lehce šťouchá hokejkou. Vše sleduje jeden ze zlínských obránců.

Článek
Fotogalerie

Zápas začal opatrně, a tak Zlínu do vedení pomohla hned první šance v páté minutě, kdy Gazdovu střelu od modré čáry dorazil do branky Kulda. Pardubice zahrozily jen šancí Machaly, který z otočky minul, jinak byli hostující hráči mnohem nebezpečnější.

Po krásné kombinaci zvýšil vedení Beranů ve 12. minutě Honejsek a poté nebyl daleko od třetí branky hostů Kubiš. V závěru první třetiny se sportovním gestem blýskl Okál, který odvolal signalizovaný faul na svou osobu.

Dynamo se po pauze vzchopilo a Kašík musel v krátkém sledu likvidovat šance Marosze a Rolinka. Hovorkovu šanci pak zlínský gólman zastavil svou maskou, ale ve 28. minutě už nestačil na zakončení Petra Sýkory, který ho po buly v útočném pásmu překonal rychlou kličkou do bekhendu. Tím však vzepětí domácích hráčů skončilo.

Zlín si postupně vzal režii zápasu zpět a dvougólový náskok mohl zajistit Šlahař, jenže přečíslení dvou proti jednomu zakončil jen do Kacetla. Domácímu gólmanovi zákroky rychle přibývaly, ale ve 36. minutě ani on nestačil na tvrdou ránu Ference od modré čáry. Pro zlínského beka to byl první extraligový gól v sezoně. Náskok Beranů přečkal i šanci Ihnacaka, který tečoval puk těsně mimo branku.

Pardubice se ve hře dopředu trápily a jejich zmar gradoval ve třetí třetině, kdy se Zlín zatáhl do defenzívy a soustředil se především na hlídání dvoubrankového náskoku.

Naději vykřesalo Dynamo až v 56. minutě, kdy přesilovku čtyři na tři ještě vylepšilo odvoláním brankáře a Eklundova střela se od obránce odrazila za Kašíka. Naprosto totožná situace nastala i za dvě minuty, ale tentokrát už Fořt trefil prázdnou branku a bylo rozhodnuto.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - PSG Berani Zlín 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 28. P. Sýkora (Ihnacak), 56. Eklund (Schaus, P. Sýkora) - 5. E. Kulda (Gazda, Dufek), 12. Honejsek (Freibergs), 36. Ferenc (Herman, Okál), 59. Fořt (Řezníček). Rozhodčí: Hribik, Kubičík - Pešek, Polák. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6678.
Pardubice: Kacetl - Porseland, Eklund, Schaus, J. Mikuš, Holland, J. Zdráhal - Machala, Mandát, Horký - P. Sýkora, Ihnacak, Marosz - Hovorka, Poulíček, Rolinek - Koffer, J. Kloz, Dušek. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Řezníček, Freibergs, Matyáš Hamrlík, Gazda, Ferenc, Valenta - Popelka, Fořt, Fryšara - E. Kulda, Honejsek, Kubiš - Herman, P. Sedláček, Šlahař - Okál, L. Krejčík, Dufek. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice