Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 3:1Mladá Boleslav zdolala Zlín a má jistou účast v play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Žejdl 1 : 0
37. Knotek 2 : 0
39. Honejsek 2 : 1
41. Vondrka 3 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali v 50. kole extraligy Zlín 3:1 a definitivně si zajistili účast v play off. Bruslařský klub bodoval s devátými Berany poprvé v sezoně a unikl jim na osmé pozici na rozdíl tří bodů. Zlín potřebuje k jistotě postupu do vyřazovací části získat z posledních dvou kol bod bez ohledu na výsledky Litvínova, s nímž mají Berani horší vzájemné zápasy.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Mladoboleslavští se radují z branky. Ilustrační foto.

Článek

V úvodu se hrálo bez větších šancí a domácí gólman Růžička i hostující Kašík si s pokusy z větší vzdálenosti bez problémů poradili. Zlínský gólman v páté minutě zlikvidoval Musilovu dorážku. Více ze hry získávala Mladá Boleslav a v polovině úvodní části po brejku vypálil z pravého kruhu Šťastný, Kašík však zasáhl lapačkou.

V 11. minutě pomohla Zlínu po Dlapově pokusu od modré čáry tyč. Zlín odolal při Gazdově vyloučení, ale v 18. minutě už se Bruslařský klub radoval. Pláňkovu přihrávku usměrnil za Kašíka Žejdl.

V úvodu druhého dějství mohli hosté vyrovnat. Po Okálově přihrávce ale u pravé tyče nezpracoval puk Šlahař a nestihl zakončit. V 25. minutě se radovali domácí, jenže předčasně. Skalický se totiž prosadil po Vondrkově přihrávce rukou, takže sudí Jeřábek s Lacinou gól neuznali.

Zlín se ubránil v oslabení po špatném střídání, v 37. minutě však už domácí zvýšili náskok. Do úniku se dostal Knotek a překonal Kašíka. Zlínští se ještě snažili reklamovat předchozí zákrok Šťastného na Okála. Hosté snížili 84 sekund před koncem druhé části, kdy při Musilově trestu nachytal z nulového úhlu Růžičku Honejsek.

Po půl minutě závěrečného dějství ale vrátil domácím dvoubrankový náskok kapitán Vondrka, který skóroval z dorážky po Knotkově pokusu. Při Šlahařově trestu Berani odolali. Mladá Boleslav si bezpečný náskok pozorně hlídala a nedávala šanci Zlínu pomýšlet na bod, který by mu také zajistil definitivně účast v předkole play off.

Největší šanci zvýšit měl v 52. minutě Žejdl. Zlínský kouč Robert Svoboda sáhl už více než tři minuty před koncem k power play, Růžička však při tlaku Beranů odolal.

BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Žejdl (Pláněk, D. Šťastný), 37. T. Knotek (Vondrka, Němeček), 41. Vondrka (T. Knotek) - 39. Honejsek (Šlahař, Valenta). Rozhodčí: Jeřábek, Lacina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 2437.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Bernad, Kovačevič, Kotvan, Kurka, Němeček, Dlapa - Vondrka, T. Knotek, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Řezníček, Gazda, Ferenc, Valenta, Padrnos - Dufek, Herman, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Okál - L. Krejčík, P. Sedláček, E. Kulda - Werbik, Popelka, Václavek. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec