Hlavní obsah

Liberec se přiblížil k poháru. Brno je ve čtvrtfinále, Sparta dostala výprask. Litvínov se jí i Zlínu tlačí za záda

Praha
Aktualizováno

Liberečtí hokejisté se výhrou 3:1 nad Vítkovicemi přiblížili k zisku Prezidentského poháru za první místo v základní části extraligy. I po předposledním 51. kole mají dvoubodový náskok před druhým Třincem, který zvítězil nad Chomutovem 4:1. Třetí Plzeň už ztratila šanci na trofej, v Litvínově podlehla 1:5, čímž si domácí uchovali naději na předkolo play off. Jsou už jen dva body za desátou Spartou, která utrpěla v Brně debakl 3:7, Zlín podlehl v Olomouci 1:3 a také nemá nic jistého.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Autor druhého gólu Brna Leoš Čermák (vlevo) se raduje se spoluhráčem Tomášem Vondráčkem.

Článek
Fotogalerie

Liberec drží před druhým Třincem náskok a vítězem základní části se může stát potřetí za poslední čtyři sezony. V posledním kole hraje na Spartě, které půjde o předkolo. Bílým Tygrům, kteří zabrali po dvou prohrách, stačí k zisku trofeje bez ohledu na výsledek druhých Ocelářů v Mladé Boleslavi získat bod.

Třinec se proti Chomutovu vítězně vrátil domů po šňůře pěti zápasů venku, při které také neztratil ani bod. Slezané si jako druzí po Liberci zajistili účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Výhru Ocelářů zařídili dvougóloví střelci Tomáš Marcinko a Ethan Werek. Třinec v základní části s Piráty ovládl všechna čtyři utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Obránce Liberce Tomáš Hanousek vstřelil proti Vítkovicím svůj první extraligový gól.

Šanci na Prezidentský pohár ztratila třetí Plzeň, zato Litvínovští udrželi šanci na účast v předkole play off, mohou stále předstihnout Spartu i Zlín, kterým stačil k jistotě předkola bod. Ani jeden z týmů ovšem neuspěl. Čeká je žhavé poslední kolo. Zatímco Sparta, která má na Litvínov náskok dvou bodů, přivítá lídra, Zlín se třemi body k dobru na Chemiky hraje doma s Kometou. Litvínov, který má oproti Beranům lepší vzájemné zápasy, končí ve Vítkovicích.

Litvínovský kapitán Trávníček si před úvodním buly vychutnal slavnostní ceremoniál, při němž převzal dres se symbolickou tisícovkou za stejný počet odehraných zápasů v extralize.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Michal Trávníček (vpravo) z Litvínova s rodinou na začátku utkání při slavnostním ceremoniálu, při němž převzal dres se symbolickou tisícovkou za stejný počet odehraných zápasů v extralize. Vlevo je trenér Litvínova Jiří Šlégr.

Jistota po tomhle kole? Brno rozhodlo o vítězství nad Spartou prakticky už v první třetině, kterou vyhrálo 4:0 a zajistilo si postup do čtvrtfinále. Do sestavy Brna se po pětizápasové absenci kvůli nemoci vrátil nejlepší kanonýr týmu Peter Mueller a hned dal o sobě vědět. První formace zahrála v přesilové hře báječnou kombinaci a americký útočník otevřel skóre a odstartoval tak nejlepší třetinu svého týmu v celé sezoně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna se radují z gólu proti Spartě. Zleva Petr Holík, autor branky Peter Mueller a Bedřich Köhler.

A to nemine ani Hanáky, kteří si proti Zlínu připsali sedmé extraligové vítěsztví v řadě.

Naproti tomu Hradec Králové prohrál počtvrté v řadě, Mladé Boleslavi podlehl 1:2 po  nájezdech. V sedmé sérii rozhodl David Bernad. Středočeši tak ukončili sérii čtyř porážek na hradeckém ledě.

Dvanáctá Energie výhrou 4:2 nad Pardubicemi unikla předposlednímu Chomutovu v boji o vyhnutí se baráži na šest bodů. Vítěznou branku Energie vstřelil ve 44. minutě slovenský útočník Dávid Gríger a 64 sekund před koncem pečetil výsledek při power play Ondřej Beránek.

Hokejová Tipsport extraliga, 51. kolo
Třinec - Chomutov 4:1
Branky: 6. a 25. Marcinko, 35. a 60. Werek - 36. V. Růžička
Litvínov - Plzeň 5:1
Branky: 8. L. Kašpar, 9. L. Doudera, 37. M. Hanzl, 48. Trončinský, 55. Strejček - 51. Eberle
Karlovy Vary - Pardubice 4:2
Branky: 8. T. Mikúš, 13. M. Rohan, 44. Gríger, 59. O. Beránek - 12. Hovorka, 40. Rolinek
Brno - Sparta 7:3
Branky: 14. a 30. Orsava, 3. Mueller, 13. L. Čermák, 18. Vondráček, 35. Dočekal, 54. Malec - 24. Pech, 31. A. Kudrna, 47. T. Pavelka
Liberec - Vítkovice 3:1
Branky: 25. Hanousek, 58. P. Jelínek, 60. J. Vlach - 52. Lev
Hradec Králové - Mladá Boleslav 1:2 SN
Branky: 34. Rákos - 48. P. Musil, rozhodující nájezd Bernad
Olomouc - Zlín 3:1
Branky: 20. Jergl, 26. Burian, 43. Kolouch - 45. Gazda

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články